Скаргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Апеляційний господарський суд залишив без задоволення

Скаргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Апеляційний господарський суд залишив без задоволення

Як і анонсувалося, 10 вересня, за місяць до можливого початку опалювального сезону в Шепетівці, у Північно-західному апеляційному господарському суді відбулося слухання у справі ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Суть справи — усунення перешкод у володінні, користуванні та розпорядженні майном.

Хоча раніше Хмельницький господарський суд ухвалив рішення на користь міста щодо повернення підприємства тепломережі. Але у липні ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” звернулося з апеляційною скаргою у Північно-західний апеляційний господарський суд, в якій просило скасувати рішення про усунення Товариством перешкод у володінні, користуванні та розпорядженні цілісним майновим комплексом «Шепетівське підприємство теплових мереж».

На слухання у цій справі 10 вересня представники Товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» не прибули. Хоча подали клопотання щодо проведення судової експертизи та витребування доказів.

Скаргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Апеляційний господарський суд залишив без задоволення

Надали слово представникам позивача та 3-й стороні (представник Шепетівського КПВКГ). Вони навели аргументи та звернулися до суддів, аби скаргу ТОВ «Енергоінвест» лишили без задоволення, а попереднє рішення суду — без змін.

Скаргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Апеляційний господарський суд залишив без задоволення

Отож, колегія суддів постановила: залишити скаргу Товариства без задоволення, а рішення Хмельницького господарського суду без змін.

Нагадаємо, ще 20 лютого Верховний суд України, як суд останньої інстанції, своїм рішенням підтвердив законність та чинність рішення сесії Шепетівської міської ради № 1 від 6 листопада 2017 року «Про відмову від договору концесії в односторонньому порядку та повернення майна». Навіть по завершенні опалювального періоду товариство так і не розпочало процедури повернення майнового комплексу тепломереж громаді міста.

Більше того, у травні було зруйновано димохідні труби двох котелень тепломережі, що перебуває у концесії в ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Щоправда, у вересні Енергоінвест повідомив на своєму сайті, що на одній із котелень, що на вулиці Героїв Небесної Сотні, 54, встановлено сталеву димову трубу. У Товаристві зазначено, що виконані роботи згідно з планом графіка поточних та капітальних ремонтів.

Нещодавно на виконання рішення Хмельницького обласного господарського суду та Рівненського апеляційного суду виконавцем Шепетівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби видано постанову про відкриття виконавчого провадження щодо стягнення з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» боргу з неналежного виконання договору концесії в розмірі 312 тисяч 243 гривні 13 копійок.

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», яке за концесійною угодою надавало послуги з теплопостачання для міста Шепетівки з 2011 року, станом на 2019-ий за газопостачання заборгувало близько 120 мільйонів гривень.

Шепетівська міська рада в односторонньому порядку неодноразово припиняла договірні відносини з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Щораз концесіонер, не погоджуючись із таким рішенням, звертався до суду, зволікаючи процедуру передачі майна громаді міста. Відтак, кілька років поспіль опалювальні сезони у Шепетівці розпочиналися несвоєчасно через відсутність номінацій на газ.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Скаргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Апеляційний господарський суд залишив без задоволення»

  1. Тамара Вороніна коментує:

    Нарешті!!!ПРАВДА ПЕРЕМОГЛА!!!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік не хотів відшкодувати збитки сусідці, житло якої затопило
На Хмельниччині прокурори не погодилися із вироком для 34-річного ухилянта
Бив доки не знепритомніла: на Хмельниччині вирок отримав син-душогуб
На Хмельниччині чоловік просив суд більш суворого покарання для себе
У тепломережі роз’яснили ситуацію щодо від’єднання від централізованого опалення квартири у Шепетівці
На Хмельниччині державний зрадник оскаржував вирок

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX