Тваринні відходи з Тернопільщини у Шепетівку не доїхали

Тваринні відходи з Тернопільщини у Шепетівку не доїхали

Залишки тваринного походження, які виявили на території смт Велика Березовиця, що на Тернопільщині, повинні були ліквідувати. Відтак, переробкою накопичених відходів мали зайнятися на Хмельниччині — Шепетівська філія ДП «Укрветсанзавод». Однак, у Шепетівці, як то кажуть, ні сном, ні духом…

Інформацію для тамтешньої Держпродспоживслужби надав член виконкому Великоберезовицької селищної ради ще 11 лютого. Вже через кілька годин на місце виїхали представники, аби з’ясувати всю інформацію та переконатися у достовірності, так би мовити, на власні очі.

«По прибутті на місце зустріли представників селищної ради, екологічної інспекції та орендаторів земельної ділянки. Проведено фотофіксацію на території звалища та переговори з представниками селищної ради та екоінспекції. В розмові встановлено, що територія належить ТОВ «Онікс», який, у свою чергу, передав її в оренду ТОВ «Біобластер» для виробництва так званого «біогумусу». Жодних підтверджувальних документів не було надано. Зі слів представників селищної ради, про складування відходів їм відомо, оскільки минулого року сталося займання даної ділянки, про що повідомляли люди. Зі слів представників екологічної інспекції звернень громадян та громадських організацій,з приводу функціонування звалища, не було», — йдеться на сайті Головного управління Держпродпоживслужби у Тернопільській області.

14 лютого посадовці здійснили позаплановий захід державного контролю стосовно ТОВ «Біобластер». Відповідно до нього повинні були винести припис на ліквідацію неконтрольованого звалища та складання протоколу про порушення вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною». Штрафні санкції передбачають від 95 тисяч до 123 тисяч гривень. Постанову виносить Головний державний ветеринарний інспектор області.

На сайті YouControl, де можна перевірити контрагентів України, зазначено, що ТОВ «Біобластер» займається переробкою та вилученням безпечних відходів.

«Отримано інформацію, про те, що керівництво ТОВ «Біобластер» заключило договір з Шепетівською філією ДП «Укрветсанзавод» на переробку накопичених відходів та обіцяють сьогодні почати вивіз залишків для переробки туди», — зазначено на сайті Головного управління Держпродпоживслужби у Тернопільській області далі.

Таких підприємств, що займаються переробкою залишків, на Хмельниччині лише два. Однак, зі слів на­чаль­ни­ка Ше­пе­тівсь­­ко­го район­но­го уп­рав­лін­ня Го­лов­но­го уп­рав­лін­ня Держпрод­спо­жив­служ­би у Хмель­­ниць­кій об­лас­ті Віталія Стародубова, безперебійно працює лише Шепетівська філія ДП «Укрветсанзавод».

— У випадку, якщо таких заводів не буде, ви лише уявіть, де будуть ці неутилізовані контрабандні конфіскати… Адже, в основному, це трупи тварин. Вони будуть у посадках, на прилавках, на стихійних ринках, — говорить він.

Загалом, державне підприємство «Укрветсанзавод» створено з метою координації діяльності суб’єктів господарювання щодо забезпечення екологічного, епізоотичного та ветеринарно-санітарного благополуччя в Україні шляхом утилізації та переробки відходів тваринного походження, неякісних харчових продуктів і продовольчої сировини.

Чи насправді Шепетівка утилізуватиме рештки тварин, — поцікавилися у Шепетівської філії ДП «Укрветсанзавод»:

— ТОВ «Біобластер» з нами договір не заключало, ми з такими не співпрацюємо, — сказав директор державного підприємства Анатолій Чмир.

Отож, куди поїдуть залишки тваринного походження?

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
20-річна дівчина, аби приворожити хлопця, заплатила понад 320000 гривень
Під час ракетної атаки Донеччини загинув уродженець Шепетівщини
Екологи б’ють на сполох: у сусідній із Хмельниччиною області знайшли гори залишок тварин
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
На Хмельниччині попереджають про кишковий єрсиніоз

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці 20-річна водійка не розминулася із 67-річним велосипедистом
На Шепетівщині працівницю магазину «Наш край» притягнули до відповідальності, бо продала алкоголь неповнолітній
Неподалік берега Дністра затримали чоловіків, які надавали послуги вартістю 6 тисяч доларів США
На Хмельниччині лиходій встиг заподіяти шкоди ландшафтному заказнику
На Хмельниччині у підпільних цехах підробляли одяг відомих брендів
На Хмельниччині викрито працівника судової охорони, який за гроші обіцяв «домовитися» з ДБР
FacebookTelegramViberWhatsAppX