Краса та вагітність — речі сумісні

Краса та вагітність — речі сумісні

Кожна жінка, дізнавшись радісну новину про те, що знаходиться в цікавому стані, ставить собі ціль: не нашкодити майбутньому малюку. І тут «на допомогу» приходять чи-то рідні, чи-то знайомі, які просто починають лякати майбутню маму, розповідаючи різні забобони. Вона ж, піддаючись впливу таких добродіїв, найчастіше впадає в депресію. Адже краса і забобони — речі несумісні.

Вітаміни — запорука здоров’я мами та малюка

Спеціалісти радять: харчуватися майбутня мама має правильно. Тобто вживати лише натуральне. Адже розвиток дитини залежить саме від раціону. Жінки старшого віку впевнені, що все взагалі має бути лише домашнім. Однак, лікарі говорять, що навіть при збалансованому харчуванні отримати достатню кількість вітамінів, які потрібні для розвитку дитини, практично неможливо. Допомогти отримати все необхідне, в поєднанні зі здоровим харчуванням, допоможуть вітамінні комплекси.

— Отримати всю необхідну кількість вітамінів та мікроелементів, вживаючи лише здорову їжу, — завдання надскладне, хоч би що не радили наші бабці. Не обійтися без додаткового вітамінного комплексу, особливо, в перші дні вагітності. Адже саме в цей період мене мучив вранішній токсикоз. В підсумку, при нудоті та блюванні організм втрачав чимало поживних речовин. Лікар порадив вживати вітамінний комплекс «Елевіт Пронаталь». Саме це допомогло мені в подальшому легше переносити всі ускладнення вагітності: токсикоз, головокружіння, підвищена емоційність та втомлюваність, печія, — пригадує шепетівчанка Анна.

До того ж, достатня кількість вітамінів під час усієї вагітності дозволяє шкірі сяяти свіжістю та красою. Також при поєднанні з правильно підібраними кремами, лосьйонами чи олійками для тіла це допоможе уникнути розтяжок та целюліту. А в післяпологовий період — дозволить швидко повернути тіло в форму.

Гарна зачіска дозволяє виглядати впевнено

Не мало пересторіг стосуються перукарських послуг. Мовляв, стригтися — заборонено.

— Моя бабуся постійно стверджувала, що стригтися в стані вагітності вкрай небезпечно. Отак і проходила всю свою першу вагітність із тьмяним волоссям, без стрижки, з постійним скрученим хвостиком на голові. Повірте, жінка в такі моменти не надто привабливо виглядає. І це впливає на її самооцінку, відповідно, емоційний стан та настрій. Вдруге під час вагітності я вже не повелася на такі заборони. Адже ми, жінки, маємо виглядати впевнено в собі та почуватися щасливими в такий важливий та відповідальний період, — каже 32-річна Вікторія.

До того ж, професіонали говорять, що заборона на стрижку та фарбування — міф. Звісно, не варто вдаватися до кардинальної зміни іміджу, — надто короткої стрижки та переходу з брюнетки в блондинку, оскільки в період вагітності спостерігається нестача кальцію, що робить волосся ламким. Саме тому йому потрібен якісний професійний догляд.

— Наразі в асортименті ми пропонуємо якісні та щадні фарби, — розповідає перукар Катерина. — До того ж, вони не мають сильного запаху. Єдине, чого точно не раджу своїм клієнткам у цікавому стані, так це серйозних експериментів. Враховуючи гормональний стан, у такому випадку колір може вийти найнесподіванішим. Щодо коротких стрижок, то тут теж радила б потерпіти: після пологів волосся стає дещо ламким та ослабленим, та може «посипатися».

Руки та обличчя завжди мають бути доглянуті

Сучасні модниці не уявляють своє життя без гарного манікюру. Відтак, місцеві майстри зізнаються, що охочих жінок мати гарні нігті навіть у цікавому стані не меншає. Спеціалісти ж, в свою чергу, радять лише відповідально ставитися до вибору майстра та переконатися у дотриманні стерильності інструментів, бо від цього таки залежить здоров’я як майбутньої мами, так і її малюка. Щодо шкідливості самої фарби, то лікарі ніякої шкоди підтвердити не можуть. Звісно, якщо ви не будете кілька днів проводити в приміщенні, де страшенно тхне фарбою та вдихати її пари.

— Особливо багато вагітних клієнток перед новорічними святами, — каже майстер манікюру та педикюру Марія. — Адже кожна з них хоче виглядати бездоганно. Єдине, більшість жінок, обираючи новорічний манікюр, роблять його на короткі нігті. Особливо це ті, хто знаходиться на останніх тижнях вагітності.

Також у салоні дуже часто роблять нарощення вій або ж ламінування.

— Це дуже зручно, — впевнена пані Вікторія. — Не потрібно витрачати багато часу на те, аби нафарбуватися.

Однак, все має бути в міру. І єдине правило, яким повинні керуватися вагітні, повинно звучати так: жінка має бути щасливою та гарною.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Що потрібно знати про Омега-3
Що таке добавки DIM?
У Славуті пенсіонерка побила вагітну сусідку
Вітамін D3 та морський колаген: потужний дует для здоров’я кісток та шкіри
Чим небезпечна нестача вітамінів в організмі людини?
Як правильно вибрати перукарське крісло для вашого салону

Читайте у цій рубриці



Як повернути свій iPhone до життя
Найдорожчі автомобілі в світі
Переваги інвестування у мобільну технологію: чому купувати iPhone варто навіть при обмеженому бюджеті
Як зробити топік своїми руками?
Навчання грати на гітарі: поради для початківців та акорди
Найвідоміші американські бренди кросівок: що вибрати і як купити
FacebookTelegramViberWhatsAppX