«Енергоінвест» підсунув свиню для Шепетівки — судовий позов на 9 мільйонів

«Енергоінвест» підсунув свиню для Шепетівки — судовий позов на 9 мільйонів

Здавалося б усі перепетії, пов’язані із концесіонерами — ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», для міста скінчилися ще цьогоріч у жовтні, коли судові виконавці у примусовому порядку повернули тепломережу для громади. Але екс-концесіонер звернувся з позовною заявою до суду, аби стягнути з Шепетівської міської ради понад 9 мільйонів гривень.

Як зазначає позивач у заяві до Господарського суду Хмельницької області, стягнення у сумі 9 314 468,85 грн — це різниця між встановленими рішеннями виконавчого комітету Шепетівської міської ради № 292 від 30.10.2017 та № 359 від 26.11.2018 та економічно обґрунтованими витратами на виробництво.

На засіданні були присутні представники відповідача — виконавчого комітету Шепетівської міської ради — Ганна Григорчук, юридичний відділ, та Олександр Гринь, начальник управління економічного розвитку. Натомість, представник від позивача на засідання не з’явився.

Сторона відповідача проти позовних вимог заперечує.

На свій захист відповідач звернув увагу суддів на те, що товариство не дотрималося процедури та не надало розрахунків до виконавчого комітету Шепетівської міської ради на плановий 2017 рік та не зверталося до Державної інспекції України з контролю за цінами по питанню надання висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат під час формування цін (тарифів) на надання житлово-комунальних послуг. Відтак, доводи позивача про те, що розрахунку подано не було, оскільки відбувався процес затвердження нових ліцензійних умов, варто оцінювати критично.

Водночас позивач зазначає, що у листі № 809 від 20.09.2017, який направлено до виконавчого комітету Шепетівської міської ради було зауважено про доцільність включення у тариф на 2017 рік витрат на покриття втрат різниці тарифів. Також ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» звертає увагу на листи, де свого часу вказано, на його думку, економічно обґрунтовані тарифи на теплову енергію з централізованого опалення.

Між ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» та Шепетівською міською радою відсутні будь-які договірні відносини, оскільки 06.11.2017 міською радою на позачерговій XXVIII сесії прийнято рішення № 1 «Про відмову від договору концесії та повернення майна», яке є чинним.

З метою повного всебічного з’ясування обставин справи, дотримання засад господарського судочинства, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти, повідомивши учасників справи про дату, час і місце судового засідання.

Відтак Господарський суд Хмельницької області відклав засідання по справі на 26 грудня 2019 року. Слухання призначили на 12:30.

Нагадаємо, що у 2011 році ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» взяло у концесію Шепетівський комплекс теплових мереж. За роки господарювання концесіонер заборгував за газ — 78 711 807 грн (сума, яку зазначив НАК «Нафтогаз України» станом на вересень 2019 року). До того ж, кілька років поспіль опалювальний період «Енергоінвест» не розпочинав своєчасно, через відсутність номінацій на газ.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті ««Енергоінвест» підсунув свиню для Шепетівки — судовий позов на 9 мільйонів»

  1. Sveta Lukomskay коментує:

    А мені цікаво,за що йшла «війна»принесли платіжку за листопад при + температурі,за 52,5 кВ.м 2120 гривень,ви не подуріли нові керовніки тепломережі🤔😢

    • ВВ коментує:

      Переходимо на індивідуальне опалення,або тепловий лічильник.
      Другий варіант показав на практиці в 3 рази в меншу сторону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці попрощались із 20-річним військовим з позивним «Ред»
Міськрада на Хмельниччині надмірно перерахувала майже 126 тисяч гривень за електроенергію
У Шепетівці попрощаються із 20-річним військовослужбовцем
У Шепетівку на щиті повертається спецпризначенець
У Шепетівку на щиті повертається старший стрілець-оператор
У Шепетівці одне з найстаріших приміщень підлягає приватизації

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX