У Шепетівці півтисячі квартир можуть залишитися без будь-якого опалення взимку

У Шепетівці півтисячі квартир можуть залишитися без будь-якого опалення взимку

Наприкінці минулого тижня, 20 вересня, під головуванням міського голови Михайла Полодюка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС). Зокрема йшлося про масові відключення будинків від системи централізованого опалення, які протиправно проводить ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». На обговорення цього питання генеральний директор ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт не з’явився, тому члени комісії не мали змоги офіційно отримати пояснення таких дій підприємства.

Михайло Полодюк зазначив:

— Починаючи з літа 2019 року ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», почало безсистемно відключати житлові будинки від системи централізованого опалення. На сьогоднішній день таких будинків 58, ще два тижні тому їх було 53. Це майже 460 квартир та близько тисячі шепетівчан. З цього приводу, починаючи із серпня цього року, до міської ради масово надходять звернення громадян.

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» ще й створило проблему, яка може призвести до надзвичайної ситуації у місті. Адже відключені будинки від системи теплопостачання міста, так швидко не підключити — місцями у відключених багатоквартирних будинках вирізані труби, — йдеться на сайті Шепетівської міської ради.

Присутні на засіданні комісії жителі багатоквартирних будинків на вулиці Гагаріна сказали, що працівники товариства під приводом того, що вони мають вчинити певні дії з лічильником, хотіли вирізати трубу у будинку. В свою чергу, мешканці завадили цьому, тоді працівники забрали лише лічильника і приварили трубу, тому не відключили будинок від системи централізованого опалення. Водночас адміністрація ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», перекручуючи порядок відключення будинків, досі погрожує мешканцям від’єднанням їх будинку від центральної системи.

Аби зупинити протиправне відключення будинків, міська рада звернуся до правоохоронних органів та вищих органів державної влади, починаючи від Хмельницької обласної державної адміністрації — до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, депутата Верховної Ради України Олексія Жмеренецького. Для того, щоб врегулювати ситуацію, міський голова вже провів ряд зустрічей на рівні Києва — на минулому тижні відбулась зустріч у НАК «Нафтогаз України» та міністерстві розвитку територіальних громад.

На сайті Шепетівської міської ради зазначено, що засідання комісії з питань ТЕБ та НС дасть можливість міській раді звернутися до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До того ж, на своєму сайті НАК «Нафтогаз України» оприлюднив інформацію про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Зокрема, теплопостачальна компанія ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має загальну заборгованість за газ — 78 711 807 грн. Необхідна сума для відновлення постачання газу — 48 750 476 грн. Серед інших компаній виробників тепла Хмельниччини, що заборгували НАК «Нафтогаз України», — КПТМ Дунаєвецької міської ради, КП Ізяславтепломережа та КП Південно-Західні тепломережі, що у місті Хмельницькому.

Читайте також:

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


9 коментарів до статті «У Шепетівці півтисячі квартир можуть залишитися без будь-якого опалення взимку»

  1. Ну ось пожинаємо плоди попередньої влади , а хто відповість ???

  2. Oxana Isayenko коментує:

    Якись жах, як стервятніки.

  3. Тамара Петрук коментує:

    Збирайте людей і підемо громити іхню контору разом геть з пустовойтом. чекати вже немає коли. Він і його якийсь керівник мабуть на розуміють. А кажуть що хазяін Енергоінвеста російський олігарх Росія.

  4. Карслон коментує:

    А где эти придурки, обмотанные флагами, которые помнится перекрывали трассы и вламывались в кабинеты чиновников “для контроля”. Они красиво трясли козацкими чубами, и искали врагов неньки Украины. Почему-то получая при этом зарплату тихим налом, в иноземных долларах.

    Вот, пожалуйста, свободовцы и пр. кандидаты в немецкие полицаи — есть враг Украины, под названием Энергоинвест. Приступайте к делу. Есть приговор суда. Вы будете действовать законно, и на благо нации.

    Ах, вам польская разведка не дала долларов. Я извиняюсь. Попробуйте попросить в американском ЦРУ. Должны дать, на спасение Шепетовки от москалей…

    • Віктор Д коментує:

      Якщо прибрати сарказм, то цілком слушне зауваження

  5. Инночка Шпак коментує:

    Боже, який жах. 😢Владо, навіщо таке знущання над народом???

  6. Elena Yuzkova коментує:

    Наша пісня гарна,нова
    Починаєм її знову..

  7. Зробіть індивідуальне не пошкодуєте.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У тепломережі роз’яснили ситуацію щодо від’єднання від централізованого опалення квартири у Шепетівці
У Шепетівці краянам вручали подяки і грамоти Верховної Ради України
У Шепетівці на двох міських автобусних маршрутах зміниться графік руху
У Шепетівці розпочали опалювальний сезон
На виконкомі у Шепетівці проголосували за присвоєння звання «Мати-героїня» та відключення будинків від централізованого опалення
Нардеп Олексій Жмеренецький завітав у Шепетівку з важливою місією

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX