Як цікаво провести час із малюком?

Дитячі пазли

Як бабуся, прагну з онучкою цікаво та корисно проводити час. Одне з наших улюблених занять — складати пазли. Малеча сама бере їх на поличці і пропонує погратися. Скажу відверто, що така дитяча розвага навіть у дорослих розвиває просторову уяву. Спочатку сама вивчаю умови, а вже згодом залучаю онучку. А діти із завданням справляються легко і гордо поглядає, як вправно вже в неї виходить скласти фігури. Як радять психологи, дитину потрібно частіше хвалити, тоді вона не втрачатиме бажання складати пазли.

Нині пазли можна придбати для найменших. Вже з 2 років дитина легко складає картинку із кількох деталей. Наші перші ігри — великі дерев’яні тваринки, які потрібно розмістити у відповідне віконце.

Сприяє розвитку дитини сам процес пояснення, який починається із простих питань: Що це? Кого будемо складати? Якого кольору? Велике, чи маленьке?

Вибираючи пазли в магазині, враховуєш, що найбільше цікавить дитину. Моїй онучці подобаються тварини, тому купуємо саме їх, також є овочі та фрукти.

Звичайно, перші ігри мають великі деталі, щоб легко дитина самостійно їх складала. Адже маля надзвичайно радіє, коли сама виконує завдання. Одне з правил при виборі, чим менша дитина, тим простіші мають бути пазли.

Дитина під час складання також вчиться спілкуванню, пояснюючи, який предмет бачить. Якщо це тварина, розповідає, які звуки вона каже.

Отож, переваги такої гри очевидні: розвиває логіку (як уже зазначала також у дорослих, а малеча міркує, яка деталь підійде), уяву (аби скласти картинку, слід її уявити), пам’ять та уважність (у голові постійно слід тримати загальну картинку, аби легше підбирати потрібні частинки).

Ще важлива складова цієї розвиваючи гри — психологічна: зближає учасників і дарує приємні спогади про гарно проведений час разом. Ще й досі зберігаю картини, які складали разом із донькою, коли вона ходила до школи. Звичайно, це великі картини на кілька сотень деталей. На їх складання витратили кілька вечорів.

Для довідки

До того ж, пазли дуже давня гра. У 18-му столітті її придумав англієць Джон Спілбер для своїх учнів, щоб полегшити вивчення географії. Тоді він створив із пазлів географічну карту світу.

А ще, понад десять тисяч років тому, людство вже вміло створювати мозаїки із кераміки, які також можна вважати найпершими пазлами.

Нині виробники пропонують пазли, які виготовляють із гуми, дерева, картону, поролону тощо.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
На Хмельниччині вчительку, яка допомогла розшукати зниклого малюка, відзначили нагородою «Срібний щит» 
У сусідній із Хмельниччиною області у вусі малюка виявили цікаву знахідку
На Хмельниччині 3-річного малюка знайшли за кілометр від будинку
У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX