Міський голова Шепетівки запевнив депутатів: якщо нова клумба не сподобається, відновлять стару

Міський голова Шепетівки запевнив депутатів: якщо нова клумба не сподобається, відновлять стару

22 квітня у Шепетівці на площі перед міською радою розпочали реконструкцію клумби. Відтак, ця подія стала чи не топ-новиною в соцмережах та викликала як хвилю обурень, так і схвальних відгуків. А вже сьогодні, 27 квітня, під час чергової сесії Шепетівської міської ради було розглянуто депутатський запит Алли Бунечко стосовно реконструкції, під яким підписалося 9 депутатів.

— Минулого тижня на наших очах без погодження виконавчого комітету, без обговорення було зруйновано гранітний каркас центральної клумби, яка є частиною архітектурного комплексу головної площі. Вважаю, що це є неприйнятним, — наголосила під час виступу депутатка Алла Бунечко.

Міський голова Шепетівки запевнив депутатів: якщо нова клумба не сподобається, відновлять стару

Відтак, у запиті йдеться:

«У зв’язку із несанкціонованими діями на площі Т. Г. Шевченка (головній площі міста), а саме — руйнуванням гранітного каркасу клумби — вимагаємо: засудити свавільнi дiї організаторів реконструкції та бездіяльність посадових осіб, які до цього причетні; виконавцям — припинити роботи на місці зруйнованої частини площі та презентувати проєкт її реконструкції на спільному засіданні членів виконавчого комітету та депутатів Шепетівської міської ради для затвердження та погодження проєкту».

Пояснення з приводу робіт взявся давати міський голова Віталій Бузиль та погодився, що помилка його підлеглими таки була допущена:

— Це питання потрібно було обговорити під час засідання комісії з питань житлово-комунального господарства. Але ніякої реконструкції не відбувається, клумба впорядковується… Гранітного каркасу там не було, а лиш гранітні плити, які були абсолютно не прикріплені та несли небезпеку життю і здоров’ю молоді й дітям, які на них бігали, сиділи й відпочивали. Під плитами було засипане будівельне сміття, з однією сторони вони були підперті тонкою плиткою. І то не клумба була, не квітник — все це мало абсолютно непривабливий вигляд. В цілому, як і уся площа.

Міський голова Шепетівки запевнив депутатів: якщо нова клумба не сподобається, відновлять стару

Окрім того, міський голова пояснив, що в разі, якщо б мова йшла про реконструкцію площі, то, однозначно, питання вирішувалося б по-іншому: для того було б проведено ряд процедур.

— Я сподіваюся, що ця клумба буде прикрасою площі. Там будуть висаджені декоративні багаторічні насадження, — розповів про плани Віталій Володимирович.

Оскільки реконструкція клумби відбувається за кошти благодійника, міський голова зазначив, що через затягування у часі та масових погоджень у місті взагалі ніхто не захоче нічого робити.

Міський голова Шепетівки запевнив депутатів: якщо нова клумба не сподобається, відновлять стару

Однак, ініціаторка запиту не погодилася зі словами міського голови:

— Ми дуже дякуємо, що в нас є такі благодійники, і що цього року, як ніколи, долучилися до прибирання та облаштування міста мешканці, підприємці та бізнесмени. Але це — громадська територія, яка спланована, тому тут має бути проєкт. У випадку, якщо та клумба хиталася, потрібно було скласти дефектний акт, написати перелік робіт та створити комісії… Ви вирішили, що вона не гарна, а я вирішила, що гарна. Це — питання смаку… Ми — місто, і ми все маємо робити правильно, тому що є певні вимоги. Особисто я не хочу бути причетна до цієї руйнації.

В свою чергу, Віталій Бузиль запевнив: у випадку, якщо оновлена клумба буде виглядати гірше, ніж до реконструкції, відновлять стару.

— У мене зустрічна пропозиція: давайте перед тим, як щось робити, аби не витрачати кошти, подивимося, щось обговоримо та дійдемо до чогось спільного, — підсумувала Алла Бунечко.

Депутатський запит підтримали 22 обранці із 26.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


7 коментарів до статті «Міський голова Шепетівки запевнив депутатів: якщо нова клумба не сподобається, відновлять стару»

  1. Петро коментує:

    Краще б міська влада взялася за реконструкцію стадіону Корчагінець, колишньої їдальні біля технікуму, кінотеатру Островського, причепи до Фокстроту,за територію напроти собору (між АТБ та вул.Бандери)! Гидко дивитися на ці “прикраси” в центрі міста! А біля виконкому красу наводити потрібно в останню чергу!!! До того ж, громаду більше цікавить запланована реконструкція міського парку (чи буде вона?), а не площі,на якій мало хто відпочиває!

    • Палашка коментує:

      Так,міська влада стурбована клумбою під виконкомом. А далі свого носа вже нічого не бачать: мертві зони в центрі міста (2 гуртожитки сільськогосподарського коледжу,які заростають лісом, а рядом в колишній їдальні міський туалет-місце відпочинку та перекуру
      для студентів медучилища (в білих халатах) та наркоманів,а на заборі об’яви про сексуальні послуги). До того ж рядом тобі і “шаурма з хот-догами”! Красота!!! Он де “місце відпочинку”,а не біля виконкому…

  2. В коментує:

    Оба-на. Міськрада приймає переломні доленосні рішення, які радикально змінять життя громади на краще! Троянди чи “багаторічна зелень”? Людям – клумби!)))))))

  3. В коментує:

    Чекаєм нових “баталій” від тих борців за клумби, хто мав би вирішувати дійсно важливі питання. “Тем” безліч. Чому в декоративний велосипед біля кафе на проспекті кидають недопалки? Навіщо підсцикають фасад туалету без дверей і вікна у міському парку? Коли з”явиться назва над входом до нещодавно відремонтованого міського стадіону?

  4. Віктор коментує:

    Вигрібайте панове сміття з себе,там його багато.А влада яка є ,така є .На краще не заслуговуємо.Клумбу також треба робити)))

  5. Клавдія коментує:

    А який смачний “пам’ятник” владі вже десятки років стоїть на території Центру дитячо-юнацької творчості на проспекті Миру (неподалік зал.вокзалу)! Ще й на цьому розваленому будинку,на центральній вулиці,вісить вицвівший банер з написом: “Чотири кроки до Європи…” Гарний приклад естетичного виховання для молоді! Просто жах!!!

  6. В коментує:

    Більше того, на ньому, Клавдія, навіть хтось табличку почепив: “Приватна власність”))))


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки
Стало відомо, коли в Шепетівці з’явиться вода
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки
Внаслідок артилерійського обстрілу загинув стрілець-снайпер із Шепетівки
У Шепетівці улюблене місце читайликів зазнало вражаючих змін

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX