Лави Збройних сил поповнять 40 юнаків із Шепетівщини: їх усіх тестують на COVID-19

Лави Збройних сил поповнять 40 юнаків із Шепетівщини: їх усіх тестують на COVID-19

Цьогорічна весняна призовна кампанія в Україні, як і всі сфери суспільного життя у державі, є нетиповою. Перенесена з весни на літо, вона відбувається із суворим дотриманням заходів епідеміологічної безпеки. В Шепетівському об’єднаному міському військовому комісаріаті під час проходження призовної комісії кожен призовник проходить спочатку температурний скринінг, а потім усі, кого комісія визнала придатними до військової служби, обов’язково проходять тестування на коронавірусну хворобу COVID-19. Про це йдеться на сайті Шепетівської РДА.

Безпрецедентні заходи епідеміологічної безпеки вжито задля того, щоб не допустити поширення захворювання COVID-19 у Збройних Силах України. Усі обстеження майбутніх військовослужбовців на наявність COVID-19 відбуваються абсолютно безкоштовно, випадків захворювання не виявлено.

У період з 15 червня до 31 липня, з Шепетівщини буде призвано 40 молодих людей. Вони служитимуть у Збройних Силах України, зокрема, у Державній прикордонній службі, аеромобільних військах та інших підрозділах. Строковиків до участі в Операції Об’єднаних Сил не залучатимуть.

Відібрані призовною комісією захисники — це хлопці, які визнані кращими за станом здоров’я та іншими характеристиками. Станом на 17 липня у військо уже пішли служити 27 юнаків: 12 призовників з міста і 15 призовників з району. Відправки тривають кожен тиждень, дотримуючись протиепідемічних заходів, невеликими групами по 2–5 чоловік (щоб запобігти скупченню).

Призов триває згідно з визначеним планом, з яким Шепетівський об’єднаний міський військовий комісаріат щороку справляється успішно. Загалом призовна кампанія проходить добре, проблем із мотивацією у більшості призовників немає.

Користуючись нагодою, керівництво районної державної адміністрації висловлює подяку призовникам та їхнім батькам за те, що вони виховали таких дітей, які не ухиляються від військової служби, а хочуть служити й повернутися додому морально стійкими й фізично загартованими, набувши навичок військової справи. Насправді нині спостерігається зростання свідомого вибору молодих людей, які дійсно бажають служити у війську. Перші команди уже відбули до навчальних центрів, продовжується формування інших команд.

Нагадаємо, що термін строкової військової служби для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців. Для тих, хто здобув ступінь «спеціаліст» або «магістр», — 12 місяців. За військовослужбовцями, призваними на строкову службу, зберігається середньомісячна заробітна плата та робоче місце на весь період служби.

Нагадаємо, 450 призовників із Хмельниччини одягнули військову форму.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Стример родом із Шепетівщини та Надя Дорофєєва зібрали понад 6 мільйонів для ЗСУ та Чернігова
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Полісменка із Хмельниччини стала призеркою благодійного забігу
У Шепетівці відбулися перегони на толокарах, біговелах та самокатах
Чоловіків, які досягли 25-річного віку, почнуть викликати у військкомати
Кріт у Збройних силах України коригував ракетно-дронові удари рф

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
FacebookTelegramViberWhatsAppX