На Шепетівці довгожителька і не сподівалася зустріти 100-річчя

На Шепетівці довгожителька і не сподівалася зустріти 100-річчя

Вчора, 18 січня, в Ізяславській громаді Шепетівського району відбулася неординарна та приємна подія: свій 100-річний ювілей відзначала жителька села Поліське, учасник Другої світової війни Тетяна Юхимівна Несвіцька.

Кожен такий ювілей є гордістю громади. Адже століття — це ціла епоха, це довгий і тернистий життєвий шлях із злетами та падіннями, це море сліз радості та горя, це мільйони хвилин розчарувань та віри у краще майбутнє. Такі довгожителі є очевидцями чималих історичних подій, носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості. У кожного з них своя історія, зокрема свої секрети довголіття…

Від імені всієї Ізяславщини привітати із поважним ювілеєм іменинницю завітали староста Поліського старостинського округу Ірина Рудюк та працівники місцевого закладу культури, побажавши їй міцного здоров’я і оптимізму, довгих років життя та бадьорості духу. Крім того, гості висловили вдячність ювілярці за її багаторічну самовіддану працю, активну життєву і громадянську позицію, за мудрість та досвід, які вона передала своїм нащадкам. А іменинниця у свою чергу подякувала за теплу зустріч та виявлену до неї увагу.

Дивлячись на цю життєрадісну, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ. На її долю, як і на долю її однолітків, випало чимало трагічних подій і випробувань, особливо у період Другої світової. Її ж було примусово вивезено до Німеччини на каторжні роботи, проте Тетяні Юхимівні вдалось повернутись на рідну Батьківщину. А далі післявоєнна відбудова країни, виснажливі роботи у місцевому колгоспі (у ланці, на буряках)…

Поруч із трудовими буднями жінка також встигала поратись по господарству, виховувати трьох дітей. На жаль, втративши чоловіка, їй довелось самотужки ставити на ноги своїх дітей, боротися зі всіма життєвими проблемами. Воля до життя, любов до праці, природжений оптимізм були їй вірними супутниками. Наразі бабуся пишається своїми 10 онуками, 15 праонуками і мріє дожити до того часу, щоб потішитися ще й праправнуками.

Тетяна Юхимівна ніколи не сподівалася, що зустріне такий поважний і сивий ювілей. Адже, дійсно, сьогодні дожити до ста років — це справді героїзм. Єдине шкода, що наразі таку поважну ювілейну дату затьмарює війна, розпочата російськими окупантами. Знову доводиться переживати криваве, зухвале вторгнення країни-агресора на нашу землю. Та у невеличкому на зріст тілі ховається щира українка, яка в сотий день народження тихенько промовляє:

«Ми українці, ми не покорились і ніколи не покоримось, бо Україна є в наших серцях. Ми обов’язково переможемо. Мир та злагода неодмінно запанують на нашій Богом даній землі!»

А також пообіцяла приймати гостей наступного року, сподіваючись, що вже у вільній й процвітаючій Україні.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шепетівська лікарня отримала допомогу від благодійників
Освячені паски та інші смаколики із Шепетівщини вже прямують до захисників
Нетішинський гвардієць Святий знищував окупантів у боях за Авдіївку
Шепетівські лікарі-травматологи переймали досвід з ендопротезування суглобів у Києві
На Шепетівщині громада отримала болючу звістку із фронту
У Шепетівці на 6 днів обмежать рух приватного автотранспорту на кладовищі

Читайте у цій рубриці



Шепетівська лікарня отримала допомогу від благодійників
Освячені паски та інші смаколики із Шепетівщини вже прямують до захисників
Шепетівські лікарі-травматологи переймали досвід з ендопротезування суглобів у Києві
У Шепетівці на 6 днів обмежать рух приватного автотранспорту на кладовищі
На Шепетівщині відвідали сім’ї, що потребують підтримки та уваги
У Славуті визначили термін, до якого таксисти мають зареєструвати свою діяльність
FacebookTelegramViberWhatsAppX