Кандидат на посаду міського голови Шепетівки заявив про спробу фальсифікації результатів виборів

Кандидат на посаду міського голови Шепетівки заявив про спробу фальсифікації результатів виборів

Ще 25-го жовтня о 20:00 закрилися виборчі дільниці, де обирали депутатів до місцевих рад та очільників. Однак, у Шепетівці станом на сьогодні, 29 жовтня, результати виборів і досі залишаються невідомі.

Як вдалося з’ясувати виданню «День за днем» із власних джерел, одна з партій, яка є серед лідерів за кількістю голосів у Шепетівці, подала скаргу до Шепетівської міської територіальної виборчої комісії Шепетівського району. Відтак, не погоджується із результатами виборів міського голови по 5-ти виборчих дільницях та вимагає перерахунку голосів.

У свою чергу, один із лідерів у виборчих перегонах — Віталій Бузиль — заявив про фальсифікацію підрахунку голосів у прямому ефірі телеканалу «ПРЯМИЙ»:

— Сьогодні у Шепетівській міській територіальній виборчій комісії відбуваються незрозумілі події, які говорять про те, що волевиявлення шепетівчан намагаються спотворити. До сьогоднішнього дня міська територіальна виборча комісія не може встановити та офіційно оголосити результати виборів, хоча усі протоколи дільничних виборчих комісій прийняті та знаходяться у ТВК, усі бюлетені теж — у ТВК. Жодних серйозних порушень під час голосування виявлено не було. 27 жовтня пізно ввечері до ТВК надійшла певна кількість скарг із надуманими порушеннями, де нібито хтось візуально бачив, що до урни опускалося не один, а два бюлетені по певному виду місцевих виборів. І до цих скарг додали акти, які наче були складені у день голосування. Однак, на них не було зазначено час. І друге: ці акти не були подані безпосередньо до дільничної виборчої комісії. Тому вважаємо, що всі ці скарги є необґрунтованими. Також маємо інформацію, що окремих членів комісії певним чином зацікавили і вони готові голосувати за те, аби зробити перерахунок. Однак, жодних законних підстав для того нема.

Також кандидат на посаду міського голови Шепетівки Віталій Бузиль зробив термінову заяву і на своїй сторінці у фейсбуці та закликав розповсюдити новину про порушення:

«Зараз чиняться спроби перекреслити волевиявлення шепетівчан! За результатами голосування, що підтверджується протоколами ДВК, мною була отримана переконлива перемога на виборах міського голови. Втім, міська територіальна комісія досі не винесла відповідного рішення і затягує процес. Водночас, опоненти не можуть змиритися з поразкою та вчиняють дії, щоб на підставі надуманих приводів змінити волевиявлення шепетівчан. Тому у нас є обґрунтовані підстави вважати, що можуть відбутися дії по фальсифікації виборів! Застерігаю усіх членів виборчих комісій діяти винятково у рамках чинного законодавства. Також звертаюся до всієї громади розповсюдити дану новину! Шепетівка заслуговує на чесні вибори і маємо відстояти волю громади! Засідання ТВК очікується сьогодні о 17:00!»

Нагадаємо, у Шепетівці відкрито кримінальне проваджен­ня за фактом нестачі 480 бюлетенів на дільниці.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Кандидат на посаду міського голови Шепетівки заявив про спробу фальсифікації результатів виборів»

  1. Василь коментує:

    Видно,Мовсисяну очень обидно терять власть в Шепетовке.Нагнали массовки из всей Хмельницкой области,чтоб отстаивать права “жителей шепетовки”.Видимо,много в Бузыля денег вложили,думали,за пять лет вернуть с лихвой,а тут такое.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
Мер одного з міст Шепетівщини повідомив про шахраїв
Підприємці та волонтери Шепетівської громади допомогли зенітникам, які захищають небо
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта
Міський голова із Шепетівщини придбав для воїнів будинок на колесах
Для трьох закладів освіти Шепетівської ТГ виділили гроші на укриття

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
FacebookTelegramViberWhatsAppX