Славутчанці, яка двом курсантам замовила вбивство чоловіка, присудили 15 років

Славутчанці, яка двом курсантам замовила вбивство чоловіка, присудили 15 років

5 грудня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Хмельницького апеляційного суду підтримала позицію військової прокуратури та залишила без змін вирок суду першої інстанції, повністю відмовивши у задоволені апеляційних скарг обвинувачених та їх захисників. Про це повідомив Depo.Хмельницький.

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області у відкритому судовому засіданні визнав винними двох курсантів Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Б. та О. у вчиненні злочину, передбаченого п.п.6,11,12 ч. 2 ст. 115 КК України, а також цивільну особу К. — у вчиненні злочину, передбаченого п.п.11,12 ч. 2 ст. 115 КК України — вбивство на замовлення, вчинене з корисливих мотивів групою осіб.

У суді доведено, що взимку 2016 року жителька Славути, на ґрунті особистих неприязних стосунків, вирішила вбити свого чоловіка.

За ви­ро­ком су­ду, вбивс­тво сво­го бла­го­вір­но­го за­мо­ви­ла й ор­га­ні­зу­ва­ла його дру­жи­на. Із від­по­від­ною про­по­зи­ці­єю во­на звер­ну­ла­ся до чо­ло­ві­ка сво­єї пле­мін­ни­ці. За ви­на­го­ро­ду в 50 тис. грн той по­го­див­ся, зап­ро­по­ну­вав­ши взя­ти участь в зап­ла­но­ва­ній спра­ві ще й сво­єму дру­гу зі Сла­ву­ти, з яким ра­зом нав­ча­ли­ся в Льво­ві у На­ці­ональ­ній Ака­де­мії су­хо­пут­них вій­ськ ім. Геть­ма­на П. Са­гай­дач­но­го.

На дру­гий день Різ­два 2016 ро­ку піс­ля дзвін­ка жін­ки, мов­ляв, чо­ло­вік один за­ли­ша­єть­ся вдо­ма у їх­ній квар­ти­рі в Сла­ву­ті, спіль­ни­ки взя­ли спе­ці­аль­но куп­ле­ний слю­сар­ний мо­ло­ток і піш­ли «на ді­ло». Жер­тва їх доб­ре зна­ла, тож без пі­дозр зап­ро­си­ла у по­меш­кання. По­го­во­рив­ши з ни­ми на бал­ко­ні, гос­по­дар вий­шов у ко­ри­дор шу­ка­ти ру­ка­ви­ці, які ні­би­то один з гос­тей — а са­ме чо­ло­вік пле­мін­ни­ці його дру­жи­ни — ко­лись в них за­був. До­по­ки ко­пир­сався у ша­фі, ро­дич жін­ки по­чав би­ти його мо­лот­ком по го­ло­ві, зав­давши чис­ленні уда­ри. Га­да­ючи, що ді­ло зроб­ле­не і чо­ло­вік мер­твий, мо­ло­ді лю­ди піш­ли.

На­то­мість до­до­му по­вер­ну­ла­ся дру­жи­на з ди­ти­ною і, по­ба­чив­ши, що жер­тва ще по­дає оз­на­ки жит­тя, под­зво­ни­ла ви­ко­нав­цям і ска­за­ла спра­ву за­вер­ши­ти. Ті по­вер­ну­ли­ся, але вва­жа­ючи, що чо­ло­вік та­ки по­мер, піш­ли на квар­ти­ру до сво­го знайомо­го, де зу­пи­ни­ли­ся в Сла­ву­ті, а за кіль­ка го­дин сі­ли на по­тяг до Льво­ва.

Суд врахував усі обставини та призначив покарання у виді позбавлення волі строком по 15 років — замовнику вбивства К. та виконавцю Б., а також 12 років — співучаснику О. Окрім того, як додаткове покарання курсантам призначив конфіскацію всього їхнього майна, оскільки вони вчинили умисне вбивство, ще й з користі.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Дешевше було заплатити: у Славуті судили чоловіка, який вкрав «Снікерс»
На Шепетівщині домашній насильник може бути причетним до іншого злочину
У громаді на Шепетівщині спростували чергову «типову» брехню
40-річну славутчанку та її молодого спільника тримають під вартою
Мопедист зі Славути не переконав апеляційний суд, що вчинив ДТП через напад собак

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX