Шепетівчанка, яку обвинувачують у вбивстві на замовлення, оскаржує вирок у суді

Шепетівчанка, яку обвинувачують у вбивстві на замовлення, оскаржує вирок у суді

Ще в минулому році, 8 серпня, Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок трьом обвинуваченим в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (пп.11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), двом з них інкримінують також п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України — з корисливих мотивів.

За вироком суду, вбивство свого благовірного замовила й організувала його дружина. Із відповідною пропозицією вона звернулася до чоловіка своєї племінниці. За винагороду в 50 тис. грн той погодився, запропонувавши взяти участь в запланованій справі ще й своєму другу зі Славути, з котрим разом навчалися в Львові у Національній Академії сухопутних військ ім. Гетьмана П. Сагайдачного.

На другий день Різдва 2016 року після дзвінка жінки, мовляв, чоловік один залишається вдома у їхній квартирі в Славуті, спільники взяли спеціально куплений слюсарний молоток і пішли «на діло». Жертва їх добре знала, тож без підозр запросила у помешкання. Поговоривши з ними на балконі, господар вийшов у коридор шукати рукавиці, які нібито один з гостей — а саме чоловік племінниці його дружини — колись в них забув. Допоки копирсався у шафі, родич жінки почав бити його молотком по голові, завдавши численні удари. Гадаючи, що діло зроблене і чоловік мертвий, молоді люди пішли.

Натомість додому повернулася дружина з дитиною і, побачивши, що жертва ще подає ознаки життя, подзвонила виконавцям і сказала справу завершити. Ті повернулися, але вважаючи, що чоловік таки помер, пішли на квартиру до свого знайомого, де зупинилися в Славуті, а за кілька годин сіли на потяг до Львова.

Шепетівська Феміда визнала усіх трьох винними у інкримінованих злочинах і присудила головному виконавцю і замовниці по 15 років позбавлення волі, а їхньому спільнику — 12 років.

Вирок незаконний і несправедливий, тому його потрібно скасувати і повернути на новий розгляд до суду першої інстанції — з таким проханням до Апеляційного суду Хмельницької області звернулися обвинувачена і молодий чоловік, якому дали 12 років за гратами, та їхні захисники.

Жінка переконує: «Шепетівський міськрайонний суд неправильно оцінив покази свідків, допустив порушення процесуального законодавства та головне — її визнали винною у тому, чого вона не робила. Мовляв, з чоловіком іноді сперечалася, але і гадки не мала, щоб замовити його вбивство.»

Другий апелянт свою вину також вважає недоведеною. Каже, про гроші за вбивство мова не йшла, власне, як і вчиняти злочин не домовлялися. Винним почувається тільки за те, що змовчав про ті події.

Обвинувачений, що за вироком є основним виконавцем замовлення, свою вину визнає, але частково. Запевняє, що вбивати чоловіка його ніхто не просив, та і сам не хотів — просто намагався провчити, та не розрахував сили. Тож у своїй апеляції його адвокат просить перекваліфікувати вчинений ним злочин за ч. 1 ст. 115 КК України — вбивство — і призначити більше м’яке покарання.

Заслухавши обґрунтування апеляційних скарг, колегія суддів задовольнила клопотання захисниці обвинуваченої про витребування архівних копій записів судових засідань в суді першої інстанції, відтак розгляд справи судді продовжать 23 травня.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
У сусідній із Хмельниччиною області чоловік жорстоко застрелив собаку
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Студент Хмельницького національного університету постав перед судом
На Шепетівщині мати відповідатиме за неадекватну поведінку сина на уроці

Читайте у цій рубриці



У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
Грошову допомогу за реєстрацію мав отримати чоловік із Хмельниччини, але натомість втратив свої 17 тисяч гривень
На Шепетівщині чоловік поквитався з камерою спостереження, яка зафільмувала дещо непристойне
Стример родом із Шепетівщини та Надя Дорофєєва зібрали понад 6 мільйонів для ЗСУ та Чернігова
Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Хмельниччині чоловік опинився на даху замку Острозьких: чим все закінчилося
FacebookTelegramViberWhatsAppX