Хмельницька область серед лідерів освоєння освітніх субвенцій на харчування

Хмельницька область серед лідерів освоєння освітніх субвенцій на харчування

На ремонт обладнання та придбання обладнання для їдалень та харчоблоків закладів загальної середньої освіти Хмельниччина отримала 13,3 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Хмельницької ОДА.

Хмельниччина у трійці областей, які найактивніше освоюють кошти освітньої субвенції з державного бюджету на оновлення харчоблоків у закладах загальної середньої освіти. Про це повідомив в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під час всеукраїнської селекторної онлайн-наради з питань реформування системи шкільного харчування. Нарада відбулася 11 грудня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в рамках ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської. В обговоренні також взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші представники Уряду, представники Офісу президента, голови ОДА, експерти. Від Хмельниччини до участі в нараді долучилися голова ОДА Сергій Гамалій та його заступниця Оксана Ситницька, фахівці профільних структурних підрозділів ОДА та ГУ Держпродспоживслужби в області.

Прем’єр-міністр наголосив, що потрібно об’єднати зусилля, щоб спільно подолати проблеми й виклики з системою харчування, які наразі є в закладах освіти.

«Важливо продемонструвати батькам, що держава турбується про дітей та про їхнє харчування. Здоров’я дитини повинне стояти на першому місці, особливо коли йдеться про закупівлю продуктів або приготування їжі», — наголосив Денис Шмигаль.

Говорячи про найближчі плани, Олена Зеленська наголосила на важливості проведення широкої інформаційної кампанії щодо впровадження нових стандартів харчування, корисних харчових звичок для дітей, їх батьків, вчителів та всіх залучених до процесу організації харчування, щоб люди мали чітке розуміння того, навіщо потрібні ці зміни.

Також на нараді проаналізували стан освоєння коштів освітньої субвенції з державного бюджету на оновлення обладнання харчоблоків. Як зазначив Сергій Шкарлет, цьогоріч 1809 закладів загальної середньої освіти отримали кошти в сумі 400 млн грн на ремонт та закупівлю нового обладнання для харчоблоків та їдалень. Загалом освоєно 67 % коштів зазначеної субвенції. Серед лідерів з освоєння коштів — Тернопільська, Сумська та Хмельницька області.

На завершення наради учасники обговорили питання реалізації регіональних планів заходів щодо поліпшення організації харчування в закладах загальної середньої освіти.

Для довідки

За інформацією Департаменту освіти і науки ОДА, у 2020 році відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України за напрямом ремонт обладнання та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти на Хмельницьку область виділено кошти в сумі 13,3 млн гривень. Відповідно до рішення сесії обласної ради ці кошти розподілено на 63 адміністративно-територіальні одиниці (107 закладів загальної середньої освіти).

Кошти освітньої субвенції профінансовані у повному обсязі. Освоєно 11,6 млн. грн., що становить 86,47 %. Придбано 86 одиниць холодильного та 150 теплового обладнання, 41 лінію роздачі, 213 одиниць іншого обладнання для шкільних їдалень.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині захисник скористався можливостями унікального проєкту Олени Зеленської
На Хмельниччині заживили критичну інфраструктуру: проблеми з електрикою мають понад 100 населених пунктів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
«АВМ АМПЕР»: Високоякісне Електрообладнання та Розподільчі Пристрої для Надійних Енергетичних Рішень
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
Заклади освіти Шепетівської ТГ переходять на дистанційне навчання

Читайте у цій рубриці



Скільки на Хмельниччині посіяли цукрового буряка
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
FacebookTelegramViberWhatsAppX