Штраф у розмірі 17 тисяч та судовий збір сплатить нетішинець за порушення правил самоізоляції

Штраф у розмірі 17 тисяч та судовий збір сплатить нетішинець за порушення правил самоізоляції

Нетішинський міський суд Хмельницької області розглянув матеріали справи, яка надійшла від Нетішинського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області про притягнення до адміністративної відповідальності нетішинця, за ст. 44-3 КУпАП. Про це свідчить постанова суду.

За матеріалами справи, 7 червня близько 12:40 та 8 червня близько 21:15 в місті Нетішин було встановлено, що чоловік , якому 28 травня було підтверджено гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-Cov-2, порушив самоізоляцію, а саме: самовільно залишив місце самоізоляції — квартиру, чим порушив підпункт 3 п. 3 постанови КМУ № 392 від 20.05.2020 року.

В судовому засіданні чоловік вину в інкримінованому йому правопорушенні визнав та пояснив, що дійсно він покидав місце ізоляції. Просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд прийшов до висновку, що в діях особи вбачається склад правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

Статтею 44–3 КУпАП передбачена відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Згідно пп. 3 п. 3 Постанови КМУ № 392 від 20.05.2020 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2» встановлено, що на період дії карантину забороняється: самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, суд вирішив накласти стягнення передбачене санкцією ст. 44–3 КУпАП у виді штрафу. А також відповідно до ст. 40–1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Керуючись ст. 44–3 , ст. 268, 276–279, 280, 283–285, 289 КУпАП, — суд постановив:

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 44–3 КУпАП, і застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень. Стягнути з чоловіка на користь держави судовий збір в розмірі 420 (чотириста двадцять) гривень 40 копійок».

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду через Нетішинський міський суд протягом 10 днів з дня її винесення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині затримали хмельничанина, який тікав із магазину з дорогими парфумами
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
На Шепетівщині змагалися кращі електрогазозварники
Мешканців Нетішинської громади закликають долучитися до благородної справи
На Шепетівщині спортивний захід згуртував понад 200 учасників з різних куточків України
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину

Читайте у цій рубриці



Віктор Якубець із Хмельниччини ніс службу за 25 км від зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС
На Хмельниччині «спалився» чоловік, який перевозив контрафактні цигарки на 60 тисяч гривень
Одній із громад на Хмельниччині повернуть водосховище вартістю понад мільярд гривень
У Хмельницькому водій, який їхав на автівці без номерного знака, виявився «цікавим»
На Хмельниччині чоловіки набраконьєрили на кримінал
Високопосадовця із Хмельниччини відзначив Головнокомандувач ЗСУ Сирський
FacebookTelegramViberWhatsAppX