На Хмельниччині подружжя переселенців вперше за кілька місяців відчуло полегшення

На Хмельниччині подружжя переселенців вперше за кілька місяців відчуло полегшення

Про непростий життєвий шлях однієї подружньої пари з міста-героя Харкова, якій вдалося врятувати своє життя, тікаючи під щільними обстрілами окупантів розповіли у Хмельницькій обласній раді. Пані Ірині тяжко згадувати про пережите. Минуло більше пів року, а рана на серці все ще болить, болить за нашу рідну неньку — Україну та рідне місто.

Нещодавно разом зі своїм чоловіком Анатолієм вони завітали до Центру видачі гуманітарної допомоги Хмельницької обласної ради, аби отримати трохи речей першої необхідності. Кажуть, що думка покинути домівку прийшла лише в критичній ситуації, коли у дворі своєї багатоповерхівки побачили танк, дуло якого було направлено на їхню домівку. За кілька днів до того у районі зникли всі комунікації: воду добували, розтоплюючи сніг, світло пропало майже одразу, а за ним і газ.

Готувати їсти на вулиці ставало все небезпечніше, стіни багатоповерхівки більше не дарували відчуття спокою й не змогли б врятувати від смерті. Щоденні обстріли продовжувались, страх втратити близьких був просто жахливий. Було не просто страшно… Люди гинули на вулицях, у себе вдома, на зупинках громадського транспорту.

«Одної ночі було особливо лячно. І навіть не від обстрілів. До них вже звикли. Десь о 2 чи 3 ночі в під’їзді їхнього багатоквартирного дому почулись дивні звуки — крики, стукіт по вхідних дверях з проханням вийти — люди були настільки налякані, що не могли навіть поворухнутись. Так і прочекали всю ніч сидячі біля дверей, прислухаючись до кожного шороху», — розповідає подружжя.

У розмові пані Ірина зазначила, що будучи психологом за освітою розуміла, що треба мислити швидко та раціонально, адже продукти в місті закінчились швидко та й виживати у холодних будинках взимку без вікон стало просто неможливо. І моральний стан був справді не з кращих… Гріла лише віра у наших захисників та перемогу України.

Тому, нашвидкуруч зібравши мінімум необхідних речей, подружжя вирушило на залізничний вокзал. А там їх чекав евакуаційний потяг, сповнений стурбованих загрозою харківчан. Прибувши до Хмельницького, вони вперше за декілька місяців відчули полегшення. Тут їх чекали знайомі. На завершення розмови вони сказали:

«Разом з цією війною у душі кожного українця з’явилася величезна прірва, яка вже ніколи не загоється. Через неї виходить біль за наших рідних та близьких, наших мужніх героїв, які поклали своє життя, заради нашого майбутнього, за наших дітей — цвіт нації, який вбивають кляті окупанти».

Така вона, душа кожного українця — понівечена… Але до останнього подиху вона буде боротись за те, чому немає ціни — за Перемогу України!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині громади вчаться управляти відходами
4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
В ізолятор на Хмельниччині намагалися передати засіб зв’язку
Віктор Якубець із Хмельниччини ніс службу за 25 км від зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС
На Хмельниччині «спалився» чоловік, який перевозив контрафактні цигарки на 60 тисяч гривень
Одній із громад на Хмельниччині повернуть водосховище вартістю понад мільярд гривень
FacebookTelegramViberWhatsAppX