На Хмельниччині атовець сплачував аліменти на утримання нерідних дітей

На Хмельниччині атовець сплачував аліменти на утримання нерідних дітей

Історія Геннадія, яка могла б лягти в основу сценарію для кінофільму, починалася так, як зазвичай буває в житті: кохання, одруження, народження дітей… Все змінилося через три роки. Шлюб розпався, діти залишилися жити з колишньою дружиною, а Геннадій, який служив за контрактом у Збройних силах України, сплачував аліменти на їхнє утримання.

Згодом знайомі почали переконувати чоловіка, що він не є батьком дітей. Та Геннадій вирішив не довіряти чужим людям, а прямо запитати про це колишню дружину. Жінка підтвердила, що народила дітей не від нього, проте заявила, що сплачувати аліменти чоловікові все одно доведеться, адже в документах саме він вказаний їхнім батьком.

Певний час на рахунок колишньої дружини справно надходили гроші на утримання дітей. Та трапилася біда — Геннадій отримав травму в зоні АТО, служити більше не зміг. Сплачувати аліменти не було з чого. Через заборгованість виконавча служба наклала арешт на земельну ділянку, яку чоловік отримав як учасник бойових дій, а відтак почала готувати документи для її продажу.

Така ситуація спонукала Геннадія звернутися до Новоушицького бюро правової допомоги Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Він розповів начальниці бюро Анастасії Неборецькій про свої сумніви з приводу батьківства. За словами Геннадія, це був його третій шлюб, у двох попередніх йому не вдалося стати батьком.

Для початку юристка порадила клієнтові зробити необхідні аналізи. Дослідження показало, що теоретично стати батьком шанси у чоловіка дуже низькі. Тому йому рекомендували зробити ДНК-тест для встановлення батьківства.

Оскільки колишня дружина не погоджувалася зробити тести добровільно, Анастасія Неборецька подала до суду позовну заяву про виключення з актових записів про народження дітей відомостей про батька, а також клопотання про призначення судом молекулярно-генетичної експертизи.

Ухиляючись від експертизи, жінка з дітьми двічі не з’явилась до експертної установи. Та зрештою вона визнала заявлені позовні вимоги. А Новоушицький районний суд Хмельницької області задовольнив позовну заяву. 25 січня цього року рішення у справі набрало законної сили.

«Зараз ми продовжуємо допомагати клієнтові вирішити його проблему. Вже подали позовну заяву про звільнення від сплати аліментів на утримання дітей та заборгованості за аліментами, щоб чоловік не втратив свою земельну ділянку через заборгованість, яка, зважаючи на обставини, його не стосувалася», — розповідає Анастасія Неборецька.

Рішення у справі № 680/452/21 можна переглянути за посиланням — https://bit.ly/3HFkZSB

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік, який не схотів працювати, потрапив за ґрати
Плутанина в документах завадила ветерану з Шепетівської громади отримати пільги
Дружина загиблого захисника подякувала слідчому Шепетівського РУП
Шахраї викрадають гроші у волонтерів
Як вчинити, якщо бачите дитину, яка жебракує
Не призначали пенсію, бо числився на підприємстві в окупації: історія переселенця на Хмельниччині

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX