Як довше зберегти прянощі свіжими та корисними

Як довше зберегти прянощі свіжими та корисними

Для покращення смаку та аромату страв потрібна зовсім невелика кількість добавок. Однак зазвичай їх купують про запас, тому що магазин спецій приваблює різноманітними цікавинками, від яких неможливо відмовитись. Одні прянощі мають довгий термін зберігання та не потребують особливих умов, інші — вибагливіші. Існує декілька правил, які допоможуть зберегти такі продукти в домашніх умовах без втрати споживчих властивостей.

Де тримати прянощі

Зазвичай тверді та подрібнені смакові добавки продають у пластиковому або паперовому пакуванні. Для збереження смаку та аромату після купівлі потрібно якомога швидше пересипати їх у:

  • ємності зі скла, дерева або металу, які щільно закриваються, бажано невеликого об’єму, щоб усередині залишалося менше повітря;
  • спеціальні млинки, у яких можна не лише зберігати, а й відразу подрібнити саме таку кількість спецій, яка потрібна для використання;
  • пластикові контейнери оптимально підходять для зберігання продуктів без вираженого смаку та аромату, а також транспортування;
  • текстильні торбинки із зав’язками стануть у пригоді для прянощів, що потребують провітрювання.

Якщо залишати прянощі у фабричному пакуванні, то бажано щільно закривати отвір скріпкою або прищіпкою. У продажу є товари, розфасовані в зручні ЗІП-пакети, але все одно зберігати в них ароматичні приправи тривалий час не рекомендують.

Правила зберігання та використання прянощів

Створити сприятливі умови, у яких продукти не будуть псуватися, втрачати смак та аромат, досить просто. Будь-які прянощі, спеції та приправи краще себе почувають у постійному температурному режимі, без різких перепадів. Вони погано сприймають жару, протяги, вологість, холод. Сонячне світло теж не бажане, особливо за умови прозорого посуду. У цьому разі трохи врятувати ситуацію може хіба що тара з темного скла, непрозорого металу або дерева. Тому не варто розміщувати ємності на підвіконні, біля батареї або плити, а також заморожувати. Сухе й темне місце з комфортним температурним режимом можна знайти в кухонній шафці, шухлядці столу або контейнері.

Як довше зберегти прянощі свіжими та корисними

Висипати прянощі відразу з коробки або банки в їжу, що готується на плиті, також не варто. Пар легко проникне всередину ємності, а під закритою кришкою перетвориться на конденсат. При тому вміст швидко вбере вологу, а це погіршить вигляд і смакові властивості спецій. Краще скористатися чистою сухою ложкою, щоб набрати потрібну кількість. Після чого потрібно щільно закрити ємність. За правильного зберігання та використання прянощі приноситимуть задоволення своїм ароматом і зроблять надзвичайно смачними навіть прості страви.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
Чоловік із Шепетівки отримав вирок за зберігання особливо небезпечної речовини у великих розмірах
Молодика із Шепетівщини оштрафували за пакет забороненої «зелені»
Використання нестандартних ємностей у різних галузях: від пластику до металу
Чоловік із Шепетівщини відповість перед законом за зберігання «солей»
На Хмельниччині позбавили волі хулігана, який кинув гранату з балкона

Читайте у цій рубриці



Как избежать мошенничества при обмене евро
Хотвілс машинки: чому вони завоювали світ?
Електричні шафи та панелі: критерії вибору для промислових застосувань
Ультралегкі та стильні жіночі кросівки Adidas
Що потрібно знати перед покупкою електромобіля
Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
FacebookTelegramViberWhatsAppX