Навіщо під час побудови IT-інфраструктури купувати сервер

Навіщо під час побудови IT-інфраструктури купувати сервер

За ступенем розвитку мережевої інфраструктури перед компаніями постає завдання купити сервер. Технічні характеристики обладнання та його надійність прямо впливають на продуктивність робочих процесів, безпеку масивів даних, швидкість відкриття програм та застосунків, необхідних для виконання завдань персоналом, зокрема за віддаленого доступу. В інтернет-магазині Servak представлені функціональні серверні платформи від передових виробників такого оснащення — Cisco, Dell, HP, Supermicro.

Чому для виконання робочих завдань недостатньо звичайного ПК

Сервер володіє підвищеними експлуатаційними характеристиками та збільшеною потужністю. На відміну від стандартного персонального комп’ютера, він створений спеціально для використання в режимі 24/7. За рахунок великої кількості власної пам’яті та наявності додаткових жорстких дисків серверна платформа перетворюється на носій, на якому зберігаються об’ємне програмне забезпечення й бази даних. Він забезпечує відмінну швидкість відгуку на запити користувачів.

В інформаційному середовищі сервер відіграє ключову роль, сприяючи приєднанню інших пристроїв та уможливлюючи передачу даних між ними в рамках мережі. Обладнання має власне програмне забезпечення, високий рівень захисту від зовнішніх атак. Для налаштування серверної платформи використовується спеціальна консоль, а подальше управління відбувається через окремий комп’ютер з відповідним доступом.

Ще однією відмінністю сервера від ПК є повна автономність, а також функціонування в умовах особливого робочого клімату. Безперебійний режим підключення вимагає експлуатації ліній комунікації, в ролі яких виступають оптоволоконні кабелі. Також потрібні окремі системи електроживлення та потужного охолодження. Для захисту від непередбачуваних ситуацій архітектура сервера доповнена резервними станціями, які функціонують в екстрених випадках.

Класифікація серверів залежно від призначення

Наявність потужного сервера на 100 % сприяє захисту корпоративної інформації та гарантує безперебійну роботу мережевої інфраструктури. В каталозі Сервак доступні кілька різновидів серверних платформ, що дозволяє підібрати обладнання, враховуючи специфіку діяльності компанії та наявні потреби.

Навіщо під час побудови IT-інфраструктури купувати сервер

Види пристроїв за призначенням:

  • сервери баз даних;
  • бекап-сервери;
  • файлові сервери;
  • поштові сервери;
  • вебсервери;
  • проксі-сервери;
  • ігрові сервери.

Під час вибору сервера необхідно враховувати кількість користувачів в рамках мережі та перелік завдань, які буде покладено на обладнання. Серед важливих технічних характеристик конкретної моделі — процесор, його тактова частота і кількість ядер, об’єм оперативної пам’яті, функціональність дискової системи.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Комп’ютерні миші: Яка миша підійде саме вам?
На Хмельниччині молодик через «безпечну покупку» втратив гроші
На Хмельниччині до сьогоднішнього ранку розшукували третього загиблого внаслідок ракетного удару
На Хмельниччині зросла кількість загиблих
Росія поновила обстріли енергетики: чи є загроза блекауту найближчим часом?
Як вибрати продуктивний та надійний сервер

Читайте у цій рубриці



Що потрібно знати перед покупкою електромобіля
Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
Як обрати ідеальний броньований автомобіль для вашої делегації або подорожі
Подарунки для вчителів на випускний: ідеї, що надихають
Огляд GPS моніторингу транспортних засобів: збереження контролю та ефективності
Як повернути свій iPhone до життя
FacebookTelegramViberWhatsAppX