Які типи самоскидальних кузовів виготовляють в Україні

Які типи самоскидальних кузовів виготовляють в Україні

Для будівництва, житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу, товарної логістики потрібна така спецтехніка, як різноманітні види сучасних самоскидів. Ці вантажні машини застосовуються для перевезення та доставки будь-яких вантажів. Замовити та купити самоскид в Україні будь-якої конфігурації можна як готовий, від виробників вантажівок на автомобільних заводах, або замовити виготовлення кузова потрібної конфігурації, об’єму та напряму розвантаження.

Вантажівки, які мають самоскидальні кузови, розвантажуються за рахунок роботи гідравлічного обладнання. Коли гідравліка підіймає кузов, відкидні борти мають відкритись, а вантаж — розвантажитись (але бувають такі кузови, в яких задня стінка відсутня).

Напрям розвантаження може бути наступний:

  • Праворуч
  • Ліворуч
  • Назад
  • На три сторони (так зване універсальне розвантаження).

За результатами 2021–2022 рр. кожний третій новий самоскид в Україні виготовлено на Заводі спецтехніки Техкомплект. Це виробничо-комерційне підприємство, яке більше як 10 років виготовляє фірмові самоскиди з універсальним розвантаженням, які мають наступні технічні характеристики:

  • Вантажопідйомність від 4 до 10 тонн.
  • Об’єм кузова прямокутного типу від 6 до 12 кубометрів. Збільшення місткості кузова відбувається за рахунок встановлення надставних бортів.

Самоскид спецтехніка

Як базові шасі для монтажу самоскидних кузовів із тристороннім розвантаженням завод використовує будь-які сумісні вантажівки від знаних брендів, таких як IVECO, JAC, FOTON, DONGFENG. Можливе використання і вантажівок із пробігом від МАЗ та ГАЗ, якщо вони мають відмінний технічний стан і необхідні для монтажу кузовів характеристики сумісності.

Починаючи з літа 2022 р., підприємство запропонувало і самоскидальні кузови із заднім розвантаженням, що мають вантажопідйомність 7 тонн та об’єм кузова 14 кубометрів. Як базове було використане азійське вантажне шасі HOWO.

Скільки коштує самоскидальна вантажна техніка від Техкомплект?

Ціна на новий самоскид виробництва Техкомплект залежить від вартості обраного базового шасі та особливостей кузова, який виготовляється (габарити, тентове покриття, наявність надставних бортів, захисні фартухи, опціонально встановлений за кабіною кран-маніпулятор тощо).

На вартість вантажівок з кузовами Техкомплект суттєво впливає і країна походження вантажного бренду. Наприклад, на базі європейської іномарки IVECO аналогічна вантажівка коштуватиме дорожче, ніж аналогічна за вантажопідйомністю та об’ємом кузова модель на базі азійських шасі JAC.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Як обрати самоскид для виконання робіт?
Волонтери з Ізяславщини виготовляють «лютих пташок»
Міжнародні вантажні перевезення: основні принципи та рекомендації
Чому поляки блокують український кордон та як вирішити ситуацію
Як змінилося виробництво пакетів майка у 2023 році?
В одній із громад Хмельниччини взялися за водіїв вантажівок: що порушують найбільше

Читайте у цій рубриці



Огляд респіраторів з клапаном 3МТМ: переваги та недоліки
Guardian Connect Medtronic — персональний моніторинг глюкози
Сталеві прутки в машинобудуванні: роль та переваги
Технологии детекторов скрытой проводки
Как избежать мошенничества при обмене евро
Хотвілс машинки: чому вони завоювали світ?
FacebookTelegramViberWhatsAppX