ТОП-10 помилок при купівлі нерухомості від забудовника у Казахстані

ТОП-10 помилок при купівлі нерухомості від забудовника у Казахстані

Маючи справу з продажем або купівлею нерухомості, продавці та покупці однаково ризикують і роблять помилки. Зараз ми розглянемо ТОП-10 подібних помилок і те, як їх можна уникнути.

Помилка № 1: Довіра до забудовника

Компанія-одноденка або забудовник з поганою репутацією — один із перших ризиків при купівлі первинної нерухомості. Перед придбанням первинки покупець повинен проаналізувати діяльність будівельної компанії, ознайомитись із портфоліо забудовника та його реалізованими проектами. Зробити це можна за допомогою зручного сервісу нерухомості korter.kz, де можна вивчити максимум інформації про новобудови та забудовників у Казахстані.

Також отримати уявлення про репутацію забудовника можна від мешканців вже реалізованих житлових об’єктів.

Помилка № 2: Купівля нерухомості «з рук»

Для того, щоб уникнути обману з боку продавця, покупцю необхідно ретельно перевіряти документи та витратити більше часу та коштів на їх оформлення. Для цього краще звернутися до послуг юристів, щоб заощадити купу часу та зусиль, особливо якщо це ваша перша купівля житла.

Помилка № 3: Сезонность

Общеизвестный факт, что летом цены на недвижимость становятся наиболее выгодными, но не стоит принимать быстрое решение о покупке, не проанализировав локацию новостройки. Прежде всего, стоит учитывать населенность, транспортную доступность и загруженность района в разные сезоны года, качество работы коммунальных служб и так далее.

Помилка № 4: Не дуже хороший дім, але хороша локація

Часто мальовничий вид з вікон та тиша навколишнього району може бути порушена шумом та пилом від будівництва нових черг новобудов чи магістралей. Для того, щоб уникнути подібної ситуації, необхідно детально ознайомитись із планами забудови району та навколишньою інфраструктурою.

Помилка № 5: Чудовий дім, але не дуже хороша локація

Непоодинокі випадки, особливо в нових районах міста, що розвиваються, коли будинок і якість забудови підходять за всіма параметрами, але рівень розвитку комерційної, соціальної та медичної інфраструктури району залишають бажати кращого.

Помилка № 6: Оцінка темпів будівництва

Ризик інвестування в довгобуд залишається одним з найнеприємніших. Квартири в новобудові в процесі будівництва та в зданому в експлуатацію мають суттєву різницю в ціні. Покупцеві варто вивчити проектну декларацію та поцікавитись динамікою будівництва.

Помилка № 7: Неправильне укладання договорів

Договір купівлі-продажу має бути правильно та чітко складений. Пункти договору повинні включати докладний опис характеристик та параметрів житла, умови придбання та оплати, захист прав покупця від невиконання продавцем своїх зобов’язань.

Помилка № 8: Ціна нижче за ринкову вартість

Ціна нерухомості нижче за ринкову вартість має викликати підозру про наявність проблем із фінансуванням, дозвільними документами або іншими ризиками. Наприклад, ціни на новобудови в Алмати можна перевіряти тут.

Помилка № 9: Порівняння цін різних об’єктів

Аналізуючи вартість житла, варто звертати увагу на якість та наявність ремонту, оснащення квартир сантехнікою, дверима та всіма необхідними інженерно-технічними комунікаціями.

Помилка № 10: Швидке прийняття рішення про купівлю

Необхідно визначити оптимальний час на рішення щодо купівлі нерухомості. Приймаючи швидке рішення, покупець може переплатити за житло або упустити будь-які важливі моменти в характеристиці будинку та локації, а повільне рішення веде до ризику підвищення ціни на нерухомість, або до продажу житла іншому покупцеві.

Незалежно від придбання первинного чи вторинного житла, ризики існують завжди. Але їх можна уникнути, якщо знати, яким саме моментам варто приділяти особливу увагу та провести ретельний аналіз ринку нерухомості та забудовників.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шепетівська міська рада
Як працювати в задоволення: 5 корисних лайфхаків для ріелторів
Багатоповерхівки на заході України
Як стати ріелтором
У сусідній з Хмельниччи­ною області уродженці інших країн бажали відновлення СРСР
Нерухомість у Києві: роль та переваги агенції «Благовіст»

Читайте у цій рубриці



Как избежать мошенничества при обмене евро
Хотвілс машинки: чому вони завоювали світ?
Електричні шафи та панелі: критерії вибору для промислових застосувань
Ультралегкі та стильні жіночі кросівки Adidas
Що потрібно знати перед покупкою електромобіля
Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
FacebookTelegramViberWhatsAppX