З’явилася гарна новина для українців, які їдуть на заробітки у Польщу

З’явилася гарна новина для українців, які їдуть на заробітки у Польщу

Українських заробітчан вакцинуватимуть від COVID на кордоні з Польщею. Мова йде про вакцину Johnson & Johnson. Українців, які їдуть на роботу до Польщі, вакцинуватимуть від коронавірусу безпосередньо на кордоні.

На прикордонних переходах в Підкарпатському воєводстві українцям будуть пропонувати однодозову вакцину Johnson & Johnson.

«Це буде як фільтр, що захищає країну від коронавірусу ззовні. Ми щодня фіксуємо кількох заражених людей на наших контрольно-пропускних пунктах біля кордону з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, також повинні бути щеплені, що посилить наш захист», — розповів керівник медичного центру Medyk в Жешуві Станіслав Мазур.

Він відзначив, що польські роботодавці підтримують таку ініціативу.

«Компанії, які наймають іноземців на будівництві, на сезонних робочих місцях побоюються спалаху коронавірусу, який згодом блокує роботу. Ми чекаємо замовлених доз і відразу після цього розпочнемо щеплення», — додав Мазур.

З перших звітів, отриманих лікарями, які працюють на прикордонних пунктах, українці, які приїжджають до Польщі, хочуть зробити щеплення. У своїй країні у них мало шансів отримати щеплення. В Україні було проведено менше одного мільйона щеплень для 37 мільйонів жителів.

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що вакцинуватись у Польщі може кожен іноземець: студенти, науковці, люди, які мають дозвіл на роботу, а також подружжя та діти іноземців.

«Ні від кого не вимагають дозволу на постійне проживання для того, аби зробити щеплення. Щеплення в Польщі доступні кожному: застрахованій та незастрахованій особі, громадянину Польщі та іноземцю», — про це раніше зазначив Войцех Андрусевич, речник Міністерства охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я опублікувало на своєму веб-сайті посібники щодо щеплень українською та російською мовами:

«Лікар первинної медичної допомоги має право і повинен видати направлення на вакцинацію через заявку: salon.gov.pl. При видачі направлення він/вона замість номера PESEL використовує номер паспорта або закордонний документ, що посвідчує особу».

Довідково

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує використовувати одноразову вакцину проти коронавірусу від компанії Johnson & Johnson у боротьбі з мутаціями COVID-19. Про це у березні заявив голова Стратегічної консультативної групи експертів з імунізації Алехандро Кравіото. 13 березня ВООЗ схвалила вакцину проти коронавірусу від компанії Johnson & Johnson для екстреного застосування.

Результати клінічних випробувань у ​​США, Південній Африці та країнах Латинської Америки показали, що ця вакцина ефективна у протидії коронавірусу для людей віком від 18 років. У цьому дослідженні взяли участь понад 44 тисячі людей: половина з них отримала одноразову дозу вакцини, а інша половина — плацебо. Люди не знали, вводили їм вакцину чи плацебо.

Дослідження показало, що кількість симптоматичних випадків інфікування знизилася вже через 2 тижні. Так, симптоми були у 116 пацієнтів, яким ввели вакцину, а також у 348 пацієнтів, які отримали плацебо. Це означає, що препарат має ефективність у 67 %.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Чоловіка із Хмельниччини по той бік Тиси мав чекати переправник
З іноземним досвідом та українською рішучістю: на Хмельниччині розпочала роботу новостворена Добровільна пожежна команда
У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Для безпеки саперів із Хмельниччини польські партнери закупили важливе екіпірування

Читайте у цій рубриці



COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У стаціонарі Шепетівської лікарні перебуває понад пів сотні хворих на грип і COVID-19
На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу
У чотирьох містах Шепетівського району зафіксовано перевищення епідпорогу
На Шепетівщині збільшилася кількість захворілих на ГРВІ та ковід
FacebookTelegramViberWhatsAppX