На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу

На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу

Генеральний директор Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб, головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич повідомив, що на 5-му тижні 2024 року, з 29 січня до 4 лютого на Хмельниччині зареєстровано 12647 випадків захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19.

Попереднього тижня було зафіксовано на 2 тисячі випадків менше. Таким чином, перевищення епідемічного порогу у Хмельницькій області реєструємо уже другий тиждень поспіль. Якщо на 4-му тижні року епідпоріг був перевищений на 36,1 %, то на 5-му тижні — на 62,3 %.

«Найбільше пацієнтів, котрі зверталися до лікарів з ознаками грипу, ГРВІ та COVID-19, — у віковій категорії від 5 до 17 років. Вони становлять близько третини від загальної кількості зареєстрованих випадків. На другому місці — хворі працездатного віку від 30 до 64 років. До слова, минулого тижня в області зареєстрований один смертельний випадок внаслідок грипу — помер 76-річний чоловік з Кам’янець-Подільського району. Майже щотижня лікарі фіксують близько трьох летальних випадків через COVID-19. Це, переважно, люди поважного віку і, як правило, невакциновані», — повідомив Микола Габрикевич.

Наразі, найбільше хворих — близько 7 тисяч, зафіксовано у Хмельницькому районі, найменше — у Кам’янець-Подільському районі.

Микола Габрикевич нагадав, що, за потреби, керівники ОТГ мають право вживати застережних заходів, керуючись наказом МОЗ України від 17.05.2019 року № 1126 «Про затвердження Порядку організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ» та Комплексним планом заходів щодо боротьби та профілактики грипу, ГРВІ та COVID-19 у Хмельницькій області на епідсезон 2023–2024 р.р.

Щодо карантину, то наразі, у зв’язку зі стабілізацією епідемічної ситуації, місцеві органи влади скасували обмежувальні заходи у Нетішині. У решті громад — Славутській, Ізяславській та Старокостянтинівській, школи й досі перебувають на дистанційній формі навчання, а також обмежено проведення культурних й масових заходів.

Щоб зменшити вірогідність занедужати на грип, ГРВІ та COVID-19 головний державний санітарний лікар Хмельницької області рекомендує дотримуватись протиепідемічних заходів: уникати місць масового перебування людей, за потреби — одягати маски, ретельно мити та дезінфікувати руки, вакцинуватися. А якщо захворіли — залишатися вдома, повідомити про захворювання свого сімейного лікаря й дотримуватися усіх його рекомендацій.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В ізолятор на Хмельниччині намагалися передати засіб зв’язку
На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
Віктор Якубець із Хмельниччини ніс службу за 25 км від зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС

Читайте у цій рубриці



COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У стаціонарі Шепетівської лікарні перебуває понад пів сотні хворих на грип і COVID-19
У чотирьох містах Шепетівського району зафіксовано перевищення епідпорогу
На Шепетівщині збільшилася кількість захворілих на ГРВІ та ковід
У сусідній із Хмельниччиною області розгулює «Арктур»
FacebookTelegramViberWhatsAppX