Виробництво морозива в Україні виросло на 3%
За 5 місяців 2021 року виробництво морозива в Україні склало 61,6 тисяч літрів, що більше на 3 % ніж за аналогічний період 2020 року. Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський.
— Чудово, що українські виробники демонструють зростання виробництва. Це позитивно впливає на економіку країни загалом. При цьому якість та безпечність продукції має бути на першому місці — саме про це ми говорили з профільною асоціацією, — зазначила Владислава Магалецька.
За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1 % від загального обсягу виробництва за 5 місяців 2021 року), Харківська (18,5 %), Дніпропетровська (11,2 %), Львівська (5,6 %) і Кіровоградська (4,5 %) області.
В Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом — 55,4 %, пломбір — 22,4 %, вершкове — 11,3 %, молочне — 1,8 %, плодово-ягідне — 9,1 %.
Найбільш популярним морозивом в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують більше 80 % населення). Другим за частотою покупок виступає морозиво з фруктовими добавками (близько 40 %).
Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. Також у числі трендів останніх років є зростання продажів морозива на вагу на вулиці та збільшення попиту на морозиво у великій «сімейній» упаковці — від 0,5 до 2 кг.
Залишити відповідь