Чи отримають заробітну плату шепетівські лікарі?

Чи отримають заробітну плату шепетівські лікарі?

Місцева влада — власник закладів охорони здоров’я і має дофінансовувати медичні заклади. Так міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька відповіла на запитання щодо заборгованості по заробітній платі медичним працівникам на годині запитань до уряду у Верховній Раді. Про це йдеться на сайті «Українська правда».

Нагадаємо, на початок року дефіцит бюджету щодо забезпечення фонду оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я вторинного рівня у Шепетівці складав майже 23 мільйони. Відтак, місцеві посадовці навіть підготували звернення у «верхи», аби ті допомогли врегулювати ситуацію.

До того ж, нещодавно під час прес-кон­фе­рен­ції народного обранця округу № 190 Олексія Жмеренецького теж по­ру­ши­ло­ся бо­лю­че пи­тан­ня для ше­пе­тівсь­ких ме­ди­ків.

Тоді Олексій Жмеренецький запевнив, що бачить перспективу вирішення даного питання. Та зазначив, що, вивчивши проблему та проаналі­зувавши законодавство, вдалося вияснити, що справді була порушена норма закону про те, що у випадку неспроможності місцевих бюджетів фінансувати заробітні плати в галузі медицини, це має компенсуватися з державних бюджетів. Але це не відбувалося, виникла заборгованість. Вона, однозначно, має бути погашена з державного бюджету.

Втім, як показав час, особливих зрушень у питанні погашення заборгованості так і не відбулося. Наразі працівники Шепетівської ЦРЛ отримали заробітну плату за серпень місяць.

— Всі кошти, які були закладені цього року на медичну субвенцію, яка охоплює й оплату праці медичним працівникам, були повністю перераховані до бюджетів місцевої влади, — сказала Зоряна Скалецька.

Також міністерка заявила, що через недостатньо відповідальне ставлення місцевої влади до організації роботи закладів охорони здоров’я, відбулась заборгованість по зарплаті в окремих закладах.

— Але не у всіх. Сьогодні на засіданні мають проголосувати на виділення додаткових 700 мільйонів гривень на дофінансування медичної субвенції для покриття заборгованості, — додала вона.

Щодо питання, чи буде такий борг виникати в подальшому, народний депутат Олексій Жмеренецький під час вищезгаданої прес-конференції висловив сподівання на медичну реформу вторинної ланки, яка повинна запрацювати з 1-го січня 2020 року. Тоді всі лікарі та лікарні будуть отримувати оплату за конкретно надані послуги пацієнтам і ця реформа повинна показати, яке ж насправді навантаження, де потрібно скоротити, де об’єднати, тоді все стане впорядковано. Але, як нещодавно стало відомо, «гроші за пацієнтом» вторинної ланки підуть не раніше квітня 2020 року.

Нагадаємо, на Шепетівщині дві лікарні «переїхали» в одне село.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Чи отримають заробітну плату шепетівські лікарі?»

  1. Значит зарплаты не ждать?

  2. Карслон коментує:

    Мдя… Ну, как тут не вспомнить портрет Сталина, с надписью снизу: При мне какой х…ни не было!

    Люди, поймите, судьба Украины уже давно решена евро-людоедами: оставить только 3 миллиона населения, для обслуживания аграрного сектора.

    И эти евро-людоеды никак не желают, чтобы их кредиты шли на медицину и пенсии. Только на войну с Россией, до последнего украинца.

    Это и есть глобальная цель “европизации Украины”. А на словах вам красиво брешут что угодно, особенно перед выборами.

    Так что не раскатывайте губу на вменяемую медицину. Будет только её эрзац-вариант, для банановой республики.

    Кто виноват? А кто придуривался с бюллетенями на референдумах и выборах? Вот тот и виноват. Как голосовали, так теперь и ползите тихонько в строну кладбища…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
На Хмельниччині медуніверситет судився зі студенткою, що виїхала до США
На Хмельниччині медики борються за життя жінки, яку побив співмешканець
У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
«І буде весна!»: На Хмельниччині погасили нову поштову марку
Стоматологиня з Шепетівки хоче, аби всі ідеально чистили зуби

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX