Коли шепетівчанам увімкнуть опалення?

Коли шепетівчанам увімкнуть опалення?

У Шепетівці опалювальний сезон для користувачів централізованого опалення розпочнеться не раніше 1 листопада. Про це під час розмови повідомив Віталій Ковальчук, директор Шепетівського підприємства теплових мереж, яке нещодавно у примусовому порядку повернуто громаді.

Невдовзі, 30 жовтня, на підприємстві завершиться термін інвентаризації. За її період було проведено обстеження всіх об’єктів, у тому числі котелень. Запропоновано колективу, який працював у ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», робочі місця у комунальному підприємстві. До речі, кадрове питання вирішилося вдало, адже 82 працівника з 88-ми погодилося на переведення.

Наразі триває робочий процес у тепломережі, адже над користувачами централізованого теплопостачання нависла проблема залишитися без опалення взимку. Оскільки до повернення підприємства з концесії, попереднє керівництво ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» від’єднало від опалення півтисячі квартир у місті.

— 56 будинків цьогоріч відрізали від теплопостачання. Наразі вирішено питання по 48-ми багатоповерхівках та одноповерхових будинках. В більшості з них, за бажанням власників квартир, до центральної мережі так і не під’єднали. Вочевидь, люди встановили чи завершують роботи зі встановлення індивідуального опалення. З 11 будинків, що раніше виявили бажання підключитися до централізованого опалення, лишилося 6. Переважно в цих багатоповерхівках лишилося по 2–3 квартири, де живуть люди похилого віку і на встановлення індивідуального опалення не мають грошей. Але раніше Шепетівська міська рада прийняла програму щодо надання поворотної безвідсоткової допомоги на встановлення індивідуального опалення, що передбачає повернення коштів частинами. То ж це один із варіантів щодо вирішення цього питання, — розповів Віталій Ковальчук.

До того ж, в деяких квартирах у цих будинках, мешканці, вочевидь вже не розраховуючи, що їх можуть під’єднати назад до централізованого опалення, повідрізали стояки та переробили всю систему опалення. При цьому вклали в переробку чималі кошти, як от дороговартісні котли чи чавунні ретро радіатори. Відповідно, щось міняти вже не хочуть.

Коли шепетівчанам увімкнуть опалення?

Також очільник підприємства згадав під час зустрічі й про пошкоджене обладнання на котельнях — концесіонери зняли плати і автоматику безпеки з котлів. З цього приводу чоловік звернувся до правоохоронців, які наразі проводять слідчі дії. Пощастило в цій ситуації тепломережі, що частина котелень має обладнання старого зразка, які мають намір запустити в опалювальний період. Кілька комплектів автоматики закуплять. Тільки одна котельня в районі ДОКу, де встановлені дорогі котли іноземного виробництва, поки що лишається під питанням.

— Нині дев’ять котелень повністю готові аби розпочати опалювальний період, — додав Віталій Олександрович.

Між іншим, опалювальний сезон для користувачів централізованого опалення ще не розпочався, але містянам вже надходять платіжні квитанції.

— Попри те що сервер, на якому була абонентська база, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» прихопили, коли полишали тепломережу, нам вдалося її відновити. Наразі розсилаємо вже рахунки для оплати попередньої заборгованості. Користуючись нагодою, хочу попередити наших клієнтів аби звернули увагу: коректний рахунок для оплати послуг виключно за реквізитами Приватбанку. Його номер зазначений у квитанції. У випадку якщо вам надійшли рахунки з реквізитами інших банків, прохання, — повідомити про це підприємству теплових мереж, — застерігає Віталій Ковальчук.

Коли шепетівчанам увімкнуть опалення?

Але для початку опалювального сезону мало оголосити про його початок, важливим моментом є наявність номінацій на газ. З останніми у попередні роки в ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не складалося через багатомільйонні борги.

— Щодо номінацій, то з цього приводу міський голова Михайло Полодюк вже провів переговори з НАК «Нафтогаз України». Чекаємо, як то кажуть, дзвінка аби виїхати делегацією у Київ задля підписання всіх необхідних документів. А ще хочу нагадати населенню, що користувачі централізованого опалення мають значну заборгованість за теплопостачання. Тому прохання заплатити борги задля безперебійної роботи підприємства та якісного надання ним послуг, — додав на завершення розмови Віталій Ковальчук.

Реквізити рахунку для оплати послуг теплопостачання:

Шепетівське підприємство теплових мереж
ЄДРПОУ 02091981
р/р UA483154050000026006052411907 в АТ КБ «Приватбанк»
МФО 315405

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Коли шепетівчанам увімкнуть опалення?»

  1. Гений коментує:

    Я сам мёрзну. Но, осознаю что это мне справедливое наказание. Я тоже (пассивно) участвовал в просирании Украины в 91 году. А корни нынешней шепетовской катастрофы именно оттуда.

    Ну, вот… Теперь грейтесь, б***и, капитализмом. Х***о и за большие деньги. И я вместе с вами.

    • Гений коментує:

      Кстати, вот вам танец пингвинов –
      https://www.youtube.com/watch?v=7gngpxOiYos

      Изучайте, скоро понадобится.
      Вот, собираетесь все на пл. Шевченка, и погнали!
      Во главе с мэром…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Боржникам знову відключатимуть газ, світло й воду: аналітики пояснили, хто уникне штрафів
У Шепетівці військовий забронював номерний знак і зекономив купу часу
У тепломережі роз’яснили ситуацію щодо від’єднання від централізованого опалення квартири у Шепетівці
Шепетівчанку неправомірно від’єднали від системи централізованого теплопостачання
«Третя платіжка» за газ. Чого очікувати українцям?
«Дорога» гостя захотіла бути красивою: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX