Куди «позичать» кошти з будівництва дитячого відділення у Шепетівці?

Куди «позичать» кошти з будівництва дитячого відділення у Шепетівці?

Вчора, 19 вересня, у Хмельницькій облдержадміністрації відбулося засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Мова йшла про будівництво та завершення важливих для Хмельниччини об’єктів: шкіл, медичних закладів та очисних споруд.

Головував на комісії очільник ОДА Вадим Лозовий. На засіданні обговорювали та вирішували, як перерозподілити кошти між загальним та спеціальними фондами відносно проектів, які фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

— На сьогодні з передбачених коштів ДФРР у сумі 236,0 млн грн, спеціальний фонд становить 78,7 млн гривень, які передбачено направити на добудову 20 об’єктів, з яких 5 — лише з коштів спецфонду. Водночас, керівництво області вважає, що є ризик, що кошти спеціального фонду в цьому році взагалі можуть не надійти. Адже запланованих 28 мільйонів гривень коштів спецфонду поки не отримали три загальноосвітні школи у селі Новолабуні Полонського району, селі Залужжі Білогірського району та селі Корчику Шепетівського району, — йдеться на сайті Хмельницької ОДА.

У зв’язку з цим члени комісії вирішили провести перерозподіл коштів між окремими об’єктами з загального фонду на спеціальний та відповідно до загального зі спеціального задля завершення будівельних робіт та введення запланованих об’єктів в експлуатацію.

Начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома поінформував членів комісії:

— Станом на 17 вересня 2018 року з передбачених коштів ДФРР у сумі 236,0 млн грн на 48 програм і проектів, спрямовано загальний фонд 125,9 млн грн із яких освоєно 59,4 млн грн, або 47,4 %, спеціальним фондом передбачено на звітний період 68,9 млн грн, спрямовано лише залишок коштів з минулого року по об’єкту будівництво водогону в селі Браїлівці — селищі міського типу Новій Ушиці у сумі 1,2 млн грн.

Так, до уваги присутніх було представлено перелік об’єктів, з яких знімають кошти з загального фонду, та об’єкти, на які перекидають кошти на загальний фонд. Серед них є Шепетівщина: гроші з будівництва дитячого відділення на 60 ліжок та поліклінікою на 300 відвідувачів у Шепетівській центральній районній лікарні вирішили перекинути на завершення робіт у Корчицькому НВК (1907,8 тис. грн). У згаданому освітньому закладі навчається 84 дитини, враховуючи учнів із сусіднього села Романова. Також для завершення будівництва цієї школи гроші перекинуть і з Понінківського будинку культури (4092,2 тис. грн). Всього із загального фонду «позичать» на корчицький заклад освіти — 6 мільйонів гривень.

Куди «позичать» кошти з будівництва дитячого відділення у Шепетівці?

— Це дуже грамотне та правильне рішення, — пояснила Валентина Савчук, головний лікар Шепетівської центральної районної лікарні. — На перинатальний центр гроші як виділялися, так і виділяються. Але наразі триває уточнення проектно-кошторисної документації, на це громади виділили 300 тисяч. А гроші, які надійшли у вересні, ОДА перекине на школу в Корчику, аби вчасно завершити будівництво. Вже у грудні кошти, які надійдуть на школу, повернуть нам на перинатальний центр. Для нас нічого не міняється.

Також кошти, які передбачені у загальному фонді на дитяче відділення та поліклініку в Шепетівці, перекинуть і на Хмельницький обласний онкологічний диспансер (2000,0 тис. грн).

Після заслуховування та обговорення представленої інформації члени комісії шляхом голосування підтримали запропонований перерозподіл коштів. Рішення ж про внесення змін до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 року № 372-р уже розглядатиме на засіданні міжвідомча комісія при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік, який справляв природні потреби біля школи, отримав штраф
Грошову допомогу за реєстрацію мав отримати чоловік із Хмельниччини, але натомість втратив свої 17 тисяч гривень
Мешканка Хмельниччини повелася на шахраїв, які представилися «кібербезпекою»
На Хмельниччині активно впроваджується реформа шкільного харчування
Замовлена худоба так і не надійшла: на Шепетівщині ошукали чоловіка
20-річна дівчина, аби приворожити хлопця, заплатила понад 320000 гривень

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX