Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

Зовсім нещодавно Тетяна Дронь, мешканка Шепетівщини, відкрила цех по переробці молока, виробництва масла й сиру. Вона пройшла шлях від безробітної до успішного підприємця, започаткувавши власну справу. В цьому їй допомогли в Шепетівській міськрайонній філії Хмельницького обласного центу зайнятості. Побачити виробництво на власні очі змогли учасники прес-туру «Спів­пра­ця об­ласної служ­би зай­ня­тос­ті із під­при­єм­ця­ми Хмель­нич­чи­ни».

Однак, ідея зайнятися саме молочним бізнесом виникла теж не випадково. Тетяна закінчила технікум молочної промисловості. 15 років свого життя працювала у цьому цеху технологом. Відтак, праця для неї не нова.

Міні-цех має свою лабораторію, де спеціалісти, використовуючи аналізатор молока, перевіряють всю сировину на якість.

— Тут проводять аналізи, де відбирають середні проби зразків молока, — розповідає пані Тетяна. — Також визначають вміст жиру, кислотність, густину, наявність соди та антибіотиків.

Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

Щодня до молочного цеху привозять молоко від корів із ближніх сіл Шепетівського району — Городища, Травлина, Серединець та Плесни.

Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

Приймають молоко централізовано. Оскільки це продукт, що швидко псується, на етапі транспортування необхідний жорсткий контроль.

— Підприємство має власний транспорт, протягом двох годин приймальники молока доставляють його до місця призначення, — пояснює підприємиця.

Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

В цілому, щодня підприємство приймає 1,5 тонни молока. Не додаючи жодних домішок, консервантів, барвників чи підсилювачів смаку, з нього виготовляють 4 види твердих сирів: «Російський», «Голландський брусковий» 45 % жирності, «Голландський» 50 % жирності та «Мармуровий». Загалом, в день виходить 150 кілограмів сирної продукції.

Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

Опісля невеликими партіями реалізовують сири в Рівному, Києві, Новограді-Волинському та Шепетівці. Це дає можливість подавати виключно найсвіжіші страви з молочних продуктів.

Наразі на виробництві працює 10 осіб. П’ятеро з них працевлаштувалися із центру зайнятості.

Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу

Отож, пані Тетяна вже й сама стала роботодавцем. Їй відшкодовано єдиний соціальний внесок на новостворені робочі місця.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Від безробітного до власника бізнесу: як жителька Шепетівщини започаткувала власну справу»

  1. Дуже смачний сир, особливо сподобався голандський. І ковбасний теж, але шкода що не випускаєте на даний час.

  2. Анна Шарова коментує:

    Успеха и любви к потребителю.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво


В одній із громад Хмельниччини бізнес за власний рахунок здійснить оновлення паркової зони
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини

Читайте у цій рубриці


Україна відмовляється від дитбудинків сімейного типу: що буде натомість
Хмельницьке бюро СМЕ отримало нове сучасне лабораторне обладнання
Врожай-2024: чи впорається Україна з викликами на третьому році війни?
Кашлюк не лікується кобилячим молоком та замовляннями: про небезпеку захворювання розповіла лікарка з Шепетівки
FacebookTelegramViberWhatsAppX