Лише 87 шепетівчан від’єдналися від централізованого опалення

Лише 87 шепетівчан від’єдналися від централізованого опалення

Сьогодні, 12 липня, в приміщенні офісу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відбулася нарада за участі керівництва тепломережі, начальника житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради та представників монтажних організацій.

Відтак, обговорювали процес переходу на індивідуальне опалення в Шепетівці.

Що стосується приватного сектору, то там вже давно використовуються різні типи індивідуального опалення. Вже довгий час заслуженою популярністю користується такий давній винахід людства, як піч. Це зручно та чудово опалює навіть великий будинок і при цьому — з мінімальними витратами палива. Адже, в більшості випадків достатньо використовувати лише дрова. Ключовою частиною будь-якої печі є чавунне пічне литво, яке є важливою складовою надійності всієї конструкції та елементом декору. І саме ці елементи конструкції пропонує офіційний представник SVT Україна на своєму сайті: www.svt-ukraine.com.ua

— Наразі на руки видано 1223 технічних умови. Коли побачили та почули, що треба ще й газову подачу за свої гроші перероблювати, газову трубу проводити по будинку (ззовні) — а це енна сума коштів (і виливається в значно більші суми, ніж попередні розрахунки), то все призупинилося, — резюмував Олександр Пустовойт.

Приблизно 500 користувачів вже виготовили проектну документацію. Знялися із абонентського обліку лише 87 містян. Загальна кількість абонентів, які користуються централізованим опаленням, складає близько 6 тисяч.

Технічні умови будуть дійсні 2 роки, а технічний проект — 5 років. Але радять звернути увагу на те, що відключення відбувається лише в міжопалювальний період — з 1-го травня до 1-го вересня кожного року.

— Адже ми маємо забезпечити теплопостачанням тих споживачів, які залишаються на системі централізованого опалення, — пояснив Олександр Пустовойт.

Отож, своєрідною метою наради стало узгодження всіх цих моментів із монтажними організаціями. Під час зустрічі обговорили питання добросовісного виконання ними робіт, аби в опалювальний період не виникло проблем.

Лише 87 шепетівчан від'єдналися від централізованого опалення

Керівники тепломережі запевнили, що від’єднання від централізованого опалення не відбудеться навіть за умови, якщо в будинку залишиться лише 2–3 особи, які ним користуватимуться. Адже цього тепломережа не в праві зробити згідно чинного законодавства.

Відкритим поки що лишається питання від’єднання від централізованого опалення мешканців вулиць Длужневського та Залізничної, де проживають малозабезпечені сім’ї та соціально незахищені верстви населення. Утримання цих вулиць є збитковими для «Енергоінвесту». Відтак, підприємство має намір звернутися із відповідним листом до міської ради. Про це йшлося під час візиту очільника Хмельницької ОДА.

Також підіймали питання оплати за спожиту теплову енергію у місцях загального користування, де такі присутні. Таких будинків у місті 160. Втім, поки що нема розробленого механізму та не встановлено суму, яку потрібно буде сплатити користувачам як індивідуального, так і централізованого опалення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці попрощалися зі снайпером, який був взірцем мужності й патріотизму
Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки
У Шепетівці під час засідання виконкому розглянули низку актуальних питань
У Шепетівці попрощались із 20-річним військовим з позивним «Ред»
У Шепетівці попрощаються із 20-річним військовослужбовцем

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX