Укренерго повідомляє про дефіцит електроенергії

Укренерго повідомляє про дефіцит електроенергії

Сьогодні, 7 грудня, похолодання збільшило споживання. Це призвело до виникнення дефіциту в енергосистемі. Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«З 11:00 до 19:00 для збалансування енергосистеми буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії, Польщі. Споживайте електроенергію ощадливо!» — наголошують у відомстві.

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

В енергосистеми склалась важка ситуація. Споживання через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7 %. Це еквівалентно роботі 2 додаткових блоків теплових електростанцій. Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

СПОЖИВАННЯ

Сьогодні температура нижче прогнозованої. Диспетчерський центр «Укренерго» вже зранку бачить, що споживання суттєво перевищило прогнозний рівень. Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі зараз особливо важливо ОЩАДЛИВО СПОЖИВАТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ.

Вчора, 6 грудня, середньодобова температура була на 0,6 °C вище, ніж позавчора, 5 грудня. Добовий максимум споживання вчора був вранці, його показник був на 0,6 % нижче, ніж 5 грудня.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений сьогодні залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Словаччини, Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 700 МВт.

«Нагадуємо, аварійна допомога — екстрений захід для балансування енергосистеми. Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються», — додали у НЕК «Укренерго».

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 1122 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 323 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

МЕРЕЖІ ОБЛЕНЕРГО

Ситуація на ранок 7 грудня. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 408 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Робота за кордоном: чи зарахують цей стаж під час призначення пенсій
4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм

Читайте у цій рубриці



Робота за кордоном: чи зарахують цей стаж під час призначення пенсій
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
Сезон носовичків та червоних очей: що допоможе впоратися з алергією на пилок?
Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Роль бухгалтера у підготовці та аналізі фінансової звітності компанії
Відповідальність за чистоту: хто повинен забезпечувати наявність та утримання сміттєвих урн?
FacebookTelegramViberWhatsAppX