Відомий шеф-кухар поділився рецептом улюбленої страви Тараса Шевченка
У своїй біографії Тарас Григорович Шевченко писав, що дуже любив одеський борщ з карасями. Про це вперше дізнався український шеф-кухар Євген Клопотенко дізнався, коли знімав проєкт «Енеїда». А ще він каже, що такий борщ — божественно смачний.
Кулінарний експерт запропонував такий його рецепт:
«Візьміть і приготуйте борщ з карасями. (Я використав 6 маленьких карасиків, але якщо що, можете взяти іншу рибу.) Очищених карасів посоліть з обох боків та запаніруйте в борошні (в мене пішла приблизно 1 ст. л. борошна). Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.Очистьте 1 великий буряк, 1 середню цибулину, 4 середні картоплини та 1 середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці. Цибулю обсмажте у глибокій пательні з 1 ст. л. олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин. Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин. Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин. Подавайте борщ з карасиком у тарілці і насолоджуйтеся.Батько Тарас підтримував українські традиції ще до того, як це стало мейнстримом. Тепер наша черга. Цьом».
Залишити відповідь