Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

Незважаючи на бойові дії у низці регіонів нашої держави та постійні ракетні обстріли нашої Батьківщини, юні дослідники Судилківського ліцею Судилківської сільської ради Шепетівського району продовжують гідно тримати стрій на Всеукраїнському науковому фронті.

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

Так, 21 лютого здобувач освіти 8-Б класу Судилківського ліцею Владислав Безуглий отримав максимальну кількість балів під час участі в онлайн-вікторині «Етнографічна палітра України», яку проводив Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

У вікторині, яка була присвячена до Дня Соборності України, з майже п’яти тисяч учасників продемонстрували максимально якісні знання лишень 59 здобувачів освіти. Серед них — і Владислав.

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

Днями, 5–6 квітня, в онлайн-форматі відбулася VIII Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття», організована Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської ОДА. Упродовж восьми років вона об’єднала всі регіони України. Тільки за останні два роки до участі в онлайн-конференції долучилися понад 600 здобувачів освіти.

Цьогоріч були присутні представники з 21 області України. Тут зібралися юні дослідники та дослідниці, їхні керівники, науковці, краєзнавці, які з захопленням вивчають і досліджують історію нашого народу.

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

Відкриття Всеукраїнського історико-краєзнавчого форуму та пленарне засідання відбулося за участю заступника голови Черкаської ОДА Олександра Шамрая та директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Андрія Лісоти. У рамках пленарного засідання його учасники висвітлили державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до сьогодення. Водночас навели історичні довідки та результати пошуково-дослідницької роботи щодо важливих постатей у процесі державотворення, їхньої ролі та місця у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності.

Робота конференції продовжилася у секційних засіданнях.

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

— Учасницею наукового зібрання від нашої громади стала Олександра Безштанько, здобувач освіти 8-Б класу Судилківського ліцею Судилківської сільської ради, — зазначив Юрій Береговський, науковий керівник Олександри, учитель історії та предмета «Захист України».

Попри дистанційку, судилківчани впевнено тримають освітній фронт

Об’єктом пошуково-дослідницької роботи Олександри Безштанько були конституціоналістичні традиції українського народу; предметом дослідження — еволюція конституціоналістичних традицій, особливо в додержавний період.

— Наша держава зможе стати прикладом для інших народів світу, демонструючи дотримання правових норм навіть у найтяжчі часи збройної боротьби за незалежність, адже юридичні традиції нашого народу ніколи не забувалися та не відкидалися, що ми й бачимо на прикладі конституціоналістичних уявлень українського народу, які сягають своїми коренями ще додержавного періоду, — зазначила в своєму дослідженні Олександра Безштанько.

Відтак, юна науковця висловила сподівання, що запропонована нею інформація сприятиме виробленню компромісних рішень у непростих політичних суперечках, що час від часу виникають у суспільстві, допомагатиме формуванню та розвитку політичної та юридичної толерантності та взаємоповаги у сучасній людській спільноті.

Результатом проведення Всеукраїнської конференції став збірник тез пошуково-дослідницьких робіт.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Що відомо про святиню на Шепетівщині, яку в середині 1930-х років висаджено в повітря
Після аварії на ЧАЕС потяг «москва-Хмельницький» перестав курсувати не одразу
У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX