Зустріч клубу активного довголіття присвятили сім’ї та материнству

Зустріч клубу активного довголіття присвятили сім’ї та материнству

Під час чергового заняття клубу «Активне довголіття», що у Шепетівці, йшлося про найдорожчих в житті кожної людини — матерів. Члени клубу та гості провели чудово час за творчим чаюванням.

На початку зібрання Ірина Топчій, помічниця народного депутата Романа Мацоли, привітала теплими словами усіх присутніх. Далі прозвучали слова Божої заповіді: «Шануй батька свого і матір, що б продовжилися дні твої на землі, яку Господь Бог твій дає тобі».

Аудиторія цього разу була різновікова: від Даринки Вариводи, якій не виповнилося і року, до бабусі, якій 70… Принагідно клуб запросив на зустріч три гарні багатодітні родини — Пасічників, Сокирків та Варивод.

Голова сімейства Пасічників — В’ячеслав разом із дружиною Світланою виховують п’ятьох дітей. Найстаршому Григорію — 20 років, він уже працює, наступний Ілля — 19 років, також має роботу. Середній Сашко — учень 8 класу, його сестричка Оленка навчається у 5 класі, а найменшенький у їхній сім’ї — третьокласник Петрик. Усі діти родини Пасічників вчаться в загальноосвітній школі № 4. На зустріч клубу їхня родина вбралася у вишиванки. Учасники почули зворушливу розповідь про кожного члена цієї сім’ї, про їхні спільні дозвілля, про турботу батьків за дітей та музичні обдарування. На підтвердження цьому сім’я виконала арію «Де згода в сімействі» з опери «Наталка-Полтавка» Івана Котляревського. Усі присутні віддячили їм бурхливими оплесками.

Не обійшлося на цьому святі і без вокальної групи «Діти надії», її учасники виконали пісню «Слово Мама». Сучасне аранжування, нестандартне виконання та артистичність цих шістьох вокалістів не залишили нікого байдужим. До речі, з цією піснею виконавці виступали на міському конкурсі-огляді самодіяльності, де вибороли 1-ше місце.

Наступні гості — родина Руслана Сокирка. Берегиня цієї сім’ї Ірина Сокирко розповіла про своїх чудових діточок: третьокласника Костика, 4-річного Макара і півторарічну Аріну.

Зустріч клубу активного довголіття присвятили сім’ї та материнству

Синочки — слухняні, в усьому їй допомагають. Завжди чемні та охайні. І я не можу з цією мамою не погодитись: в родині все залежить від батьків, їх власного прикладу, від їхнього шанобливого ставлення до своїх батьків, тобто до бабусі й дідуся.

Люба матусю і рідний татусь,
Для вас моя пісня лунає.
До вас у молитві щораз пригорнусь,
І щиро вам в ноги вклоняюсь.

Слова і музика належать Аллі Іванишиній. Від такого душевного виконання цієї пісні у присутніх з’явилися сльози на очах. А виконавиця — Ірина Варивода — солістка ансамблю «Тріо бандуристів», мами 4-ох дітей.

Зустріч клубу активного довголіття присвятили сім’ї та материнству

Та яких музично обдарованих! Старша — Оксана, студентка музичного коледжу, Анна — учениця колегіуму «Знамення», що у Зарваниці. Син Назар — учень 8-го класу НВК № 3. А найменшій донечці Даринці у червні виповниться рік. Дівчинка почала вередувати, вочевидь, втомилася від такої кількості присутніх. Тим часом Назар взяв її мовчки на руки і, щось шепочучи на вушко, поніс в іншу кімнату. Як він її ніжно ніс, як притулив до себе. На мою думку, слів не треба, щоб збагнути, що в цій родині панує мир, злагода і повне взаєморозуміння. Ось такі гарні родини були гостями клубу активне довголіття.

Далі до слова була запрошена Віра Кухарук, голова літературно-мистецької студії «Доля». Вона презентувала присутнім свою нову збірку поезій. Також поетеса сама декламувала вірші про маму, про такі непрості родинні стосунки, про одвічну проблему — «батьки та діти». Останнім, але таким незабутнім музичним акордом стала «Пісня про матір» у виконанні солістки хору «Ветеран», Г. Жадєєвої.

Якщо ви потребуєте людського спілкування, щиро запрошуємо на засідання клубу «Активне довголіття». Нагадаємо, що ініціативу створення клубу для літніх людей свого часу підтримав Роман Мацола.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
У Нетішині 16 жителів громади отримають одноразову грошову допомогу
У Нетішинській громаді двох батьків позбавили батьківських прав
У Нетішинській ТГ 17 бюджетників отримали позики на придбання житла
У Шепетівці засідала рада з питань ВПО

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці вшанували велич духу Великого Кобзаря
Талановитих дітей із Шепетівки відзначили на конкурсі «Кришталева зірка»
Землячка відомого співака подарувала його раритетні фото музею на Шепетівщині
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта
У Шепетівці відбудеться кінопоказ фільму, в якому знялися спецпризначенці з Хмельниччини
Майстри влучного перфомансу зібрали друзів у Шепетівці
FacebookTelegramViberWhatsAppX