Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста

Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста

Нещодавно у місто Шепетівку приїздив автор та виконавець унікального проєкту «Незламний козацький дух українського народу» Олександр Канівець. Під час своєї подорожі, яка триває понад 190 днів, чоловік створює у містах та селах нові авторські листівки, конверти, марки, присвячені пам’ятним знакам на честь видатних діячів українського нації та знакових для нашої історії подій.

Його амбітна мета — об’їхати всю Україну зі своєю пересувною виставкою «Незламний козацький дух українського народу». А кожен новий населений пункт у його мандрівці — це задокументована пам’ятка незламності та боротьби українців.

Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста

Мандрівка Олександра Канівця розпочалася цьогоріч 26 квітня. Чоловік стартував із західних областей країни. Він навіть встиг презентувати свою колекцію у географічному центрі Європи — Рахові. Майже увесь жовтень присвятив Хмельниччині, де встиг виготовити нові конверти для цієї колекції.

Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста

Пощастило і нам зустрітися з паном Олександром під час візиту в Шепетівку. Наше місто перейняло естафету Красилова, де філателіст побував нещодавно.

У Шепетівці пройшов 190-й день його незвичної подорожі. Місто його зацікавило, бо це — центр одного з трьох великих районів області.

— Цей проєкт є унікальним, бо такого ще ніхто не робив. Зокрема, у Хмельницькій області я відвідав усі райони. Усі пам’ятні місця вже на моїх конвертах. Отож, маю чудові та надзвичайно рідкісні екземпляри, а в подальшому вони будуть безцінними. Ваше місто також закарбую у цей проєкт.

Як розповіла очільниця відділу культури Виконавчого комітету Шепетівської міської ради Світлана Джус, це буде пам’ятна дошка Симону Петлюрі та Алея Слави Героїв України:

— Пам’ятна дошка розташована у сквері на вулиці Судилківській, де свого часу головний отаман УНР в Шепетівці вітав бійців 3-го Січового полку з Великоднем. Візит Головного отамана припав на Великдень, 20 квітня 1919 року. Інша локація — Алея Слави Героям АТО, що неподалік церкви Святого рівноапостольного князя Володимира.

Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста

Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста

Насамперед, Олександра Володимировича цікавлять пам’ятні місця, дошки, що стосуються видатних діячів української нації. Він їх фотографує та розміщає на своїх конвертах. Конверти із марками філателіст виготовляє власноруч, все це офіційно документує, марки гасить на місцевих поштампах та презентує громадам, дарує у місцеві музейні фонди.

Книга, яку готує філателіст, називатиметься так, як і виставка, — «Незламний козацький дух українського народу». Як зазначає митець, це — космічний рівень української філателії, аналогів якого ще не було.

— Це буде жива книга, — розповідає популяризатор української історії. — Практично вже маю матеріалу на пів книжки. І це — авторська ручна робота, створена в екстремальних умовах.

Довідково

Олександр Володимирович Канівець відомий в Україні філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадсько-мистецький діяч України, представник Черкаського земляцтва міста Києва «Шевченків край».

Олександр Канівець пройшов шлях від рядового міліціонера — до працівника Міністерства внутрішніх справ. Після звільнення за вислугою років почав більшість свого часу присвячувати проведенню поштових естафет. Перший такий захід під назвою «Україна — День Незалежності» Олександр Володимирович провів у 2008 році. Тоді було випущено державні художні марки, присвячені 24 областям, Автономній Республіці Крим, містам Києву і Севастополю. Їх показано у буклеті як символ територіальної цілісності України. У 2016 році він створив унікальну колекцію експонатів «Останнім шляхом Кобзаря», в ході проведення Міжнародного поштового походу-реквієму за маршрутом перевезення тіла Т. Г. Шевченка з Санкт-Петербурга в Канів у 1861 році.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Чому Шепетівка зацікавила відомого філателіста»

  1. Максим коментує:

    я теж захоплююсь, нещодавно купив унікальний екземпляр https://violity.com/110903159


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Збирають підписи на присвоєння звання Героя шепетівчанину, який загинув, рятуючи пораненого
Землячка відомого співака подарувала його раритетні фото музею на Шепетівщині
«І буде весна!»: На Хмельниччині погасили нову поштову марку
Куди піти в Хмельницькому: 5 місць, обов’язкових для відвідування
Десять років тому загинув Герой Небесної Сотні із Шепетівки Микола Дзявульський
Командувач Нацгвардії України відвідав Шепетівщину

Читайте у цій рубриці



Неймовірна ZLATA OGNEVICH разом з талановитими TAYNA і DOMIY завітає у Шепетівку з благодійним концертом
У присутніх одразу заблищали сльози: поетеса із Шепетівщини виступила в Національному музеї літератури України
У Шепетівський парк привезли нові гойдалки і не тільки
У Судилкові під час вшанування пам’яті геніального митця збирали гроші на ЗСУ
Дитячий оркестр із Шепетівщини присвятив виконання «Ой, у лузі червона калина» для ЗСУ
У Шепетівці улюблене місце читайликів зазнало вражаючих змін
FacebookTelegramViberWhatsAppX