Міський голова Шепетівки повідомив, коли звітуватиме перед громадою

Міський голова Шепетівки повідомив, коли звітуватиме перед громадою

Наразі, 23 грудня, у Шепетівській міській раді триває чергова XX сесія, на яку зареєструвалися 28 депутатів. На розгляд винесено понад 60 проєктів рішень.

На початку пленарного засідання міський голова Віталій Бузиль дав відповідь на письмове звернення, яке надійшло від ГО «Громадської ініціативи дій». У ньому вимагають звіт очільника громади. У листі також зазначається, що Громадською організацією «ГІД» зроблено опитування та проведено широке обговорення з мешканцями Шепетівки тем, на які виборці бажають почути відповіді під час звітування.

Питання поділили на блоки:

  • питання, на які громада просить прозвітувати міського голову;
  • запитання у мережі Фейсбук;
  • запитання, які зібрали волонтери;
  • питання від ГО «ГІД» після опрацювання звернень, аналазу діяльності Шепетівської міської ради та моніторигну інформаційного поля.

Загалом, ГО зібрала аж 65 питань до міського голови.

— У січні, після завершення бюджетного року, я прозвітую перед громадою про роботу міського голови, виконавчого комітету та, вцілому, депутатського корпусу, — сказав Віталій Бузиль.

Нагадаємо, що вторік 19 лис­то­па­да роз­по­ча­ла свою ро­бо­ту пер­ша се­сія Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ОТГ вось­мо­го скли­кан­ня. Під час цього засідання голова міської ТВК оголосив результати виборів і, відповідно, Віталія Бузиля новобраним очільником громади. Фактично з цього дня пішов відлік 8-го скликання. За рік і місяць міський голова не прозвітував, як того вимагає Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні». Втім, у березні Віталій Бузиль розповів про свої перші 100 кроків на посаді [«День за днем» № 9 від 03.03.2021]. Також перші підсумки тоді підбили і заступники міського голови. У серпні міський голова Шепетівки Віталій Бузиль розповідав про перелік реалізованих кроків, які його команді вдалося зробити з моменту об’єднання сільських територій із міською громадою.

Цьогоріч наприкінці серпня під час сесії депутати не прийняли звіт одного із заступників міського голови, а інший незадовго до пленарного засідання взагалі звільнився. Згодом, 1 жовтня, відбулися чергові кадрові зміни — за власним бажанням звільнився заступник міського голови Ігор Ялоха.

Довідково

Відповідно частин 6 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міський голова є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою, відповідальним — перед відповідною радою, а з питань здійснення виконавчими органами ради повноважень органів виконавчої влади — також підконтрольним відповідним органам виконавчої влади.

Сільський, селищний, міський голова щорічно звітує відповідно сільській, селищній, міській раді про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами відповідної ради».

Вже у 7 частині статті 42-ї йдеться, що міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»
У Шепетівці попрощаються із загиблим Захисником у день його народження
В одній із громад Шепетівщини закликають сплатити податки: наразі борг складає понад 24 млн грн
Громада на Шепетівщині спрямувала чималу суму для п’яти військових частин
Шепетівчан просять долучитися до весняної толоки на власних прибудинкових територіях
У Шепетівці завершився опалювальний сезон, але не скрізь

Читайте у цій рубриці



Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
У Шепетівці ліквідовують аварійну ситуацію з водопостачанням
ЦНАП на Шепетівщині якісно та оперативно надає найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС
У Славутській громаді побільшало випадків гострого мозкового інсульту
У Шепетівській лікарні тепер можуть лікувати геморой безболісно та без операції
FacebookTelegramViberWhatsAppX