Пожежники Шепетівсь­кого району відвідують неблагополучні сім’ї та вразливі верстви населення

Пожежники Шепетівсь­кого району відвідують неблагополучні сім’ї та вразливі верстви населення

Щороку пожежники спільно з працівниками поліції та представниками соціальних служб проводять рейдові перевірки соціально-вразливих верств Шепетівського району. Стосується це дотримання вимог пожежної безпеки. Про кількість пожеж та те, як відбуваються перевірки, для «День за днем» розповів заступник начальника управління — начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Шепетівського районного управління ГУ ДСНС у Хмельницькій області Дмитро Столяр.

— Якщо говорити про статистику, то цьогоріч на території Шепетівського району виникло 305 пожеж, в яких загинуло 17 осіб. У цілому, на Хмельниччині загинули 56 осіб, із них — 4 дітей, — зазначив співрозмовник.

Рятувальники встановили, що загибель допущено в таких ТГ Шепетівського району: Улашанівська ТГ — 4, Ганнопільська ТГ — 3, Плужненська ТГ — 2, Судилківська ТГ — 2. Також по одній людині загинули в Сахновецькій, Ізяславській, Білогірській, Грицівській, Ленковецькій та Михайлюцькій громадах.

Як зазначають рятувальники, цьогоріч, окрім планових перевірок, додалися і позапланові. Посилили заходи через пожежу, де вчаділо четверо дітей. Загалом, перевіряють одиноких мешканців, інвалідів, багатодітні та неблагополучні сім’ї.

— Найбільше людей гине саме через безвідповідальне ставлення до підготовки обігрівальних приладів до початку опалювального періоду. Тому під час обстежень звертають увагу на стан грубок та електромережі, — каже Дмитро Столяр.

Відтак, пожежники під час відвідин житла обстежують не лишень стан змурованих печей, а й обстежують димоходи. Часто в неблагополучних сім’ях виявляють, що грубки не штукатурені, мають такі тріщини, що аж видно жар. Не оминають увагою і стан мережі, яка, дуже часто, вже відпрацювала своє. Відтак, з цими громадянами проводять роз’яснювальну роботу. Також при відвідинах наголошують, аби батьки не залишали дітей без нагляду, дбали про їх безпеку та на власному прикладі показували, що дотримуватися правил безпечної поведінки в побуті — це важливо і необхідно для життя.

— Завдання батьків — не тільки годувати, одягати, перевіряти домашні завдання, але й навчати дітей безпечної поведінки, — наголошує співрозмовник. — Також регулярно проводьте виховну роботу з малечою стосовно користування газом, водою, побутовою хімією, ліками тощо.

Однак, у розмові заступник головного пожежника району Дмитро Столяр зізнається, що найважче змусити дотримуватися правил пожежної безпеки людей, які ведуть асоціальний спосіб життя та зловживають спиртними напоями. У таких сім’ях не те, що пічне опалення перебуває в аварійному стані, навіть діти голодні. В подальшому за цими родинами спостерігають не лише пожежники, а вже соцслужби.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Цієї ночі вогонь наробив біди у будинку в Шепетівці
На Хмельниччині із палаючої квартири винесли двох дітей
На Хмельниччині з-під завалів будинку дістали дівчину (Відео)
Доведення неповнолітнього до сп’яніння та стрілянина зі зброї: неочікуване під час рейду на Хмельниччині
На Хмельниччині під час пожежі загинула жінка
На Хмельниччині за допомогою дронів виявили 15 порушників, які спалювали сухостій

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX