У Славуті рятувальники та соцпрацівники спільно проведуть роз’яснювальну роботу щодо пожежної безпеки

У Славуті рятувальники та соцпрацівники спільно проведуть роз’яснювальну роботу щодо пожежної безпеки

Нещодавно Хмельниччину сколихнула жахлива новина — в Теофіпольскій ТГ через необачність батьків у пожежі загинуло 4 дітей. Після трагедії надзвичайники посилили контроль за дотриманням правил пожежної безпеки серед осіб, які проживають в неналежних умовах.

Зокрема, 24 листопада в комунальній установі «Славутський територіальний центр соціального обслуговування» відбулася нарада з представниками Шепетівського районного управління Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області Андрієм Бойчуком — головним інспектором відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та провідним інспектором відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Юрієм Шемчуком.

Із працівниками територіального центру було обговорено питання стану з пожежами та загибелі людей у них на території Славутської міської територіальної громади.

Андрій Бойчук довів інформацію резонансних пожеж, які виникли на території Хмельницької області у 2021 році. Також було ознайомлено учасників наради з основними причинами пожеж у житловому секторі, а саме: порушення правил пожежної безпеки при улаштуванні та експлуатації пічного опалення, необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, необережність під час куріння. Такий стан справ зумовлений, насамперед, погіршенням технічного стану житлового фонду, зменшенням асигнувань на виконання необхідних протипожежних заходів, таких як ремонт електромереж, систем опалення, придбання засобів пожежогасіння.

На соціальному обслуговуванні в територіальному центрі перебуває близько 1065 громадян похилого віку, більшість з них одиноко проживаючі, на обліку у відділенні соціальної роботи перебуває близько 270 сімей/осіб, які з різних причин знаходяться в складних життєвих обставинах, з них багатодітні, неблагонадійні сім’ї, де є факт зловживання алкоголем, наркотиками тощо, або особи без постійного місця проживання, які проживають в непристосованих для житла місцях (підвали, горища, зруйновані будівлі тощо), окремі соціальні групи підвищеного ризику, з якими є необхідність проведення профілактичної роботи з протипожежної пропаганди, що призводить до виникнення пожеж в житловому секторі та загибелі людей на них.

За підсумками наради було прийнято рішення щодо співпраці, направленої на посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи в житловому секторі серед найбільш уразливих верст населення, звертати особливо увагу на стан пічного опалення та електрогосподарства, а також здійснювати спільні рейди до осіб/сімей, в яких є ризики виникнення пожежі.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині почастішали випадки зламування акаунтів громадян у «Вайбері»
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
У Славуті автівка наїхала на 84-річну жінку
У бою героїчно загинув головний сержант із Шепетівщини
Славутчан закликають долучитися до прибирання території міста на двох локаціях
У громаді на Шепетівщині оголосили жалобу за загиблим воїном

Читайте у цій рубриці



Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
У національному парку на Шепетівщині успішно впроваджують світовий тренд
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
У Шепетівці ліквідовують аварійну ситуацію з водопостачанням
ЦНАП на Шепетівщині якісно та оперативно надає найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС
FacebookTelegramViberWhatsAppX