Підвищення вартості розподілу газу призведе до здорожчання централізованого опалення в Шепетівці

Підвищення вартості розподілу газу призведе до здорожчання централізованого опалення в Шепетівці

Нещодавно ПрАТ «Шепетівкагаз» на своєму сайті оприлюднив проєкт структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2022 рік. У ньому передбачається підвищення вказаної послуги на 72 %, кінцева вартість — 1,88 грн. Наразі послуга розподілу 1 м³ газу на місяць становить 1,09 грн.

Як повідомили у «Ше­пе­тів­ка­газ», основною метою розгляду тарифу є приведення рівня заробітної плати працівників до середньої по промисловості Хмельницької області (України), перегляд витрат на матеріали та послуги, у зв’язку з інфляційними процесами, врахування значного зростання ціни на природний газ:

«Повідомляємо, що 22.10.2021 о 10:00 за адресою: м. Шепетівка, вулиця Економічна, 29, відбудеться відкрите обговорення проєкту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу ПрАТ «Шепетівкагаз» на 2022 рік, який діятиме з моменту затвердження НКРЕКП».

Сьогодні, 18 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради з цього приводу було підготовлено та розглянуто зауваження та пропозиції.

Населення Шепетівської громади, Шепетівське підприємство теплових мереж є основними споживаними даної послуги. А підвищення на 0,79 грн (72 %) тарифу на послуги з розподілу природного газу призведе до збільшення у поточному опалювальному періоді вартості теплової енергії для населення міста на 107 грн/Гкал.

«Таке підвищення призведе до невиконання умов укладеного 30.09.2021 року між Кабінетом Міністрів України, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад Меморандуму про взаємопорозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. в частині недопущення застосування до кінцевих споживачів комунальних послуг (населення) тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, встановлених уповноваженими органами, розмір яких перевищуватиме розмір тарифів на вказані комунальні послуги, що застосовувалися до відповідних споживачів в кінці опалювального періоду 2020/21 рр.», — йдеться у зауваженні виконавчого комітету.

Крім цього, у проєкті структури планового тарифу передбачено, у порівнянні з діючою структурою, яка затверджена для ПрАТ постановою НКРЕКП № 2465 від 16.12.2020, збільшення:

  • на 11,7 % частки витрат по вартості газу на виробничо-технологічні витрати, нормативні та питомі втрати та власні потреби;
  • на 13,3 % рентабельності тарифу.

У свою чергу, виконавчий комітет зауважив, що для вищезгаданих елементів витрат ПрАТ не навів достатнього обґрунтування. Тому просить врахувати адресовані для товариства пропозиції та зауваження під час подальшої процедури встановлення тарифу на послуги з розподілу природного газу.

Довідково

Зауваження та пропозиції до даного проєкту приймаються включно до 21.10.2021 року на електронну адресу gazshep@ukr.net або на поштову адресу компанії:

30403, обл. Хмельницька,
м. Шепетівка,
вулиця Економічна, 29,
ПрАТ «Шепетівкагаз»

та за номером телефону:

(03840) 4-07-16

Нагадаємо, у Шепетівці розпочинається опалювальний сезон, але не для всіх.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
В Україні може бути дефіцит важливого продукту
Перші 10 одиниць FPV-дронів, виготовлених руками мешканців Шепетівщини, відправилися на фронт
13 громад Хмельниччини отримали майже 40 мільйонів гривень
У Шепетівці затвердили нові тарифи на воду
На Хмельниччині заступника начальника ОВА просять перевірити діяльність окремих закладів культури

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX