Два лікарняні корпуси Славутської лікарні підключили до дизельного генератора

Два лікарняні корпуси Славутської лікарні підключили до дизельного генератора

У Славутській міській лікарні встановили сучасний дизельний генератор потужністю 132 кВт з автоматичним перемикачем, який здатний у разі аварійного відключення електрики забезпечити безперебійне електроживлення всіх операційних блоків, важливих ургентних служб у двох головних лікарняних корпусах. Мова йде про реанімаційне, хірургічне, приймальне, пологове відділення, жіночу консультацію. Про це повідомила пресслужба Славутського МВК на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами директора лікарні Леоніда Радзивілюка, дизель-генератор був придбаний за кошти медичного закладу, його загальна вартість з влаштуванням фундаменту, встановленням захисної споруди, прокладанням кабелів та запуском обладнання становить 1,1 млн грн.

Два лікарняні корпуси Славутської лікарні підключили до дизельного генератора

— Це не лише вимога Національної служби здоров’я України, а й нагальна потреба лікувального закладу. У лікарні також є старий дизель-генератор потужністю 60кВ, який у разі аварійного відключення електроенергії забезпечить живленням інші корпуси, — зазначив Леонід Радзивілюк.

Два лікарняні корпуси Славутської лікарні підключили до дизельного генератора

Зі свого боку міський голова Василь Сидор наголошує, що наразі все більше доводиться працювати в екстремальних умовах, тому забезпечення безперебійного живлення лікарняних корпусів — важлива умова надання необхідної медичної допомоги пацієнтам:

— Проживши складний період, закладу доводилося цілодобово не лише забезпечувати лікуванням пацієнтів, а й оперативно приймати важливі рішення, а тому слова вдячності директору Леоніду Анатолійовичу за знайдені ресурси на реалізацію цього проєкту. На жаль, ситуація із захворюваністю на коронавірус погіршується, а кількість хворих, які потребують кисневої підтримки, помітно зростає. Отже, збільшується й потреба в енергоносіях. Надіємося, що разом із генератором буде побудова задекларована обласною радою і державою киснева станція, адже на базі Славутської лікарні медичними послугами у лікуванні коронавірусу користуються жителі сусідніх міст та Славутського району. Так як потреба в кисні величезна, ми звертаємося з проханням пришвидшити це питання.

Два лікарняні корпуси Славутської лікарні підключили до дизельного генератора

Щодо ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію, за інформацією директора лікарні, станом на сьогодні на лікуванні у відділеннях закладу перебуває 59 пацієнтів.

— Щодня поступає від 1 до 6 хворих, — доповідає Леонід Радзивілюк. — Особливість нового штаму коронавірусу така, що на фоні зменшення інкубаційного періоду, ускладнюється сам перебіг хвороби, тому все більше хворих потребує кисневої підтримки. Наразі ситуація із забезпеченням та постачанням кисню залишається такою ж, як весною. Вчора завезли 1200 кг кисню, якого має вистачити на 3–4 дні. Крім цього, маємо 4 кріоциліндри для рідкого кисню: 2 по 500 л та стільки ж по 200 л. Ми робимо все для того, щоб кисень був. На ранок у інфекційному відділені знаходилося 45 пацієнтів, тому під лікування хворих на COVID-19 було розгорнуто травматологічне відділення. Якщо так піде й далі, то ми змушені будемо перепрофілювати ще 1 відділення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
На Шепетівщині почастішали випадки зламування акаунтів громадян у «Вайбері»
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
У Славуті автівка наїхала на 84-річну жінку
У бою героїчно загинув головний сержант із Шепетівщини
Славутчан закликають долучитися до прибирання території міста на двох локаціях

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
FacebookTelegramViberWhatsAppX