У Шепетівці перевізник призупинив три автобусні маршрути

У Шепетівці перевізник призупинив три автобусні маршрути

З цього приводу Виконавчий комітет Шепетівської міської ради опублікував відкритий лист до Приватного акціонерного товариства «Шепетівське автотранспортне підприємство 16807».

У ньому йдеться, що із 14 діючих на даний час міських автобусних маршрутів ПрАТ «Шепетівське АТП 168047» обслуговує 11 відповідно чинних договорів про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, в т.ч. міських маршрутів із невеликою, в порівнянні із іншими маршрутами, протяжністю (маршрути № 5, № 5А).

«Відповідно до умов укладених договорів, ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» зобов’язане забезпечити перевезення пасажирів на маршруті автобусами, вказаними в договорі згідно з затвердженим виконкомом (організатором перевезень) розкладом руху з регулярністю не менше 95 відсотків. У зв’язку з цим виконавчий комітет зобов’язує Вас забезпечити належне виконання взятих договірних зобов’язань, в т.ч. на міських маршрутах № 6. № 9 та № 11», — зазначається у листі виконкому.

У Шепетівці перевізник призупинив три автобусні маршрути

Раніше Приватне акціонерне товариство «Шепетівське автотранспортне підприємство 16807» направило лист до Шепетівської міської ради про те, що з 7 липня 2021 року тимчасово припиняє виконувати міські автобусні маршрути № 6, 9 та 11, які є нерентабельними для підприємства.

Як йдеться у документі, робота підприємства в умовах карантину призвела до збитків в розмірі понад 2 200 000 грн за 2020 рік. У зв’язку з цим значно погіршилося фінансове становище підприємства, знизилася платоспроможність та зросла плинність кадрів в результаті відсутності можливості забезпечити належну заробітну плату водіям автотранспортних засобів.

У Шепетівці перевізник призупинив три автобусні маршрути

Водночас перевізник у листі зазначає, що рейси можуть бути поновлені після виходу з карантину та зняття заборони на перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях або у разі збільшення вартості проїзду, що призведе збільшення обігу коштів та підвищить рентабельність.

З цього приводу 16 червня ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» подало до виконавчого комітету свої розрахунки тарифу на перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування на рівні 8,0 грн (по місту) та 9,0 грн до села Судилкова.

Розуміючи, що тарифна політика на автомобільному транспорті має задовольняти підприємницький інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, забезпечувати баланс між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання, виконавчий комітет включив проєкт рішення виконкому «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському автотранспорті загального користування в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі» до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік.

Раніше кореспондентка «День за днем» з’ясувала чому у Шепетівці не курсує автобусний маршрут № 6.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
На Хмельниччині половина кліщів, яких принесли на дослідження, були інфіковані
У Шепетівці під час засідання виконкому розглянули низку актуальних питань
Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
В Україні може бути дефіцит важливого продукту
Ваш путівник по поїздці на таксі з Києва до Львова: швидко, зручно, надійно

Читайте у цій рубриці



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
FacebookTelegramViberWhatsAppX