У Шепетівці триває голосування за шість петицій

У Шепетівці триває голосування за шість петицій

Наразі на сайті «Місцеві петиції — платформа електронної демократії» опубліковано шість петицій, які стосуються міста Шепетівки. Переважають пропозиції у сфері благоустрою та будівництва.

Збір вторинної сировини: скло

Автор петиції — Тихонюк Вадим Миколайович. До завершення голосування лишилося 78 днів.

У Шепетівці триває голосування за шість петицій

«Громаді пропонується разом із комунальним підприємством, яке займається вивозом твердих побутових відходів, розробити механізм підключення багатоквартирних будинків до програми зі збору скляних відходів. Сортування скла є найменш затратним як для комунального підприємства так і для громадян. В той же час є досить цінним ресурсом, який буде додатковим джерелом доходу та закладе підвалини для майбутнього сортування на папір, пластик, Tetra-pak та інші.

Сортування сміття є необхідним кроком і з кожним наступним роком це питання буде лунати все голосніше, тому пропонується вжити заходів саме зараз», — йдеться у петиції.

Розробити маршрут об’їзду міста у разі раптового закриття Судилківського мосту

Автор цієї петиції також Тихонюк Вадим Миколайович. До завершення голосування залишилося 84 дні.

У Шепетівці триває голосування за шість петицій

«Всі хто мешкає у Шепетівці розуміють, що мосту у сторону с. Судилків залишилося недовго, тому місту необхідно мати маршрут перетину залізної магістралі.

У випадку раптового закриття мосту на ремонтні роботи, місто паралізує і бізнес зазнає втрат, щоб якось компенсувати це місцева влада повинна докласти всіх зусиль аби мінімізувати цей негативний ефект на час ремонту.

Очевидним рішенням є об’їзд по вул. Об’їзна — вул. Економічна, але стан її такий, що авто з кліренсом менше ніж 15 см може пошкодити собі дно, «лягти на брюхо» або взагалі не мати змоги перетнути цю дорогу без шкоди для авто, особливо на ділянці біля ПАТ “Шепетівкагаз”», — йдеться у петиції.

Зберегти асфальтове покриття на провулку Подільському

Ще одну петицію у сфері благоустрою та будівництва зареєстрував Вадим Тихонюк. Як зазначає автор — це комплексна петиція, яка включає у собі дві проблеми:

«Провулок Подільський донедавна мав одне з найкращих асфальтових покриттів у місті, яке простояло уже 15 років, якщо я не помиляюсь. Але того року на вулиці утворилось кілька маленьких вибоїн. Ці вибоїни рік простояли без уваги і зараз, коли зійшов сніг, вибоїни стали такими, що туди провалюється черевик».

Інша частина петиції стосується дренажу дощової води. Після опадів вода збирається повздовж усієї дороги і пішоходи вимушені рухатися проїжджою частиною, що може призвести до ДТП.

«Прошу міську владу розглянути це питання та зробити відповідні кроки, поки ще не пізно і вулицю можна врятувати. А саме, влаштувати дренаж дощової води, провести ямковий ремонт та продовжити існуючий хідник до кінця вулиці», — йдеться у петиції. До завершення голосування залишається 85 днів.

Зробити Шепетівку чистішою від зовнішньої реклами

Пропонує Шевчук Руслан Петрович, до завершення голосування лишилося 78 днів.

«У Шепетівці впродовж останніх років стало помітне зростання кількості зовнішньої реклами та її безладного розташування. Білборди просто заполонили головні вулиці, а віднедавна почали вже з’являтися і сітілайти.

Така кількість реклами псує загальну картину Шепетівки, негативно впливає на естетичну привабливість міста та створює небезпечні умови для її мешканців.

Зовнішня реклама — це пряме відволікання водіїв на дорозі, що може призвести до аварій, та небезпечні ситуації для пішоходів, які у вітряну погоду можуть постраждати від падіння рекламних конструкцій (вже неодноразово були випадки падіння білбордів на вулицях Шепетівки).

Цією петицією прошу міську владу визначити межі центральної частини міста, де заборонити будь-яку зовнішню рекламу. Створити спеціальну комісію, яка ретельніше контролюватиме видачу дозволів на встановлення рекламних конструкцій та якість належного утримання рекламних конструкцій для посилення безпеки життя мешканців. А до моменту виконання вищевказаних прохань — встановити мораторій на розміщення будь-якої зовнішньої реклами в межах міста.

Шепетівка — це районний центр півночі Хмельниччини, а не рекламна помийка, у яку її хочуть перетворити», — йдеться у петиції.

Встановити освітлення Музею пропаганди

«Музей пропаганди являє собою культурну цінність для міста», — вважає автор петиції Тихонюк Вадим.

У Шепетівці триває голосування за шість петицій

Він пропонує разом із керівництвом музею та громадою розробити проєкт та встановити освітлення верхньої частини музею білим світлом у темний час доби.

«Цей відносно дешевий крок набагато покращить зовнішній вигляд (імідж) центру міста у темний час доби… У разі згоди керівництва музею та громади, пропонується винести на обговорення вартість робіт, обладнання і електроенергії на засідання місцевої ради», — йдеться у петиції.

До завершення голосування лишилося 78 днів.

Встановлення пам’ятника Степану Бандері

Автор цієї петиції — Поліщук Володимир Васильович, пропонує на місці встановлення пам’ятника Леніну встановити пам’ятник Степанові Бандері.

У Шепетівці триває голосування за шість петицій

До кінця збору підписів залишилось 64 дні.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Із сусідньої з Хмельниччиною області постачали граніт на пам’ятники «хорошим» рашистам
Жителів Хмельниччини застерігають від нового виду шахрайства
У Шепетівці вшанували велич духу Великого Кобзаря
Збирають підписи на присвоєння звання Героя шепетівчанину, який загинув, рятуючи пораненого
У Нетішині 16 жителів громади отримають одноразову грошову допомогу
АМУ зареєстрували петицію щодо термінової легалізації допомоги громад Збройним силам України

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини днями закінчиться опалювальний сезон
Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
FacebookTelegramViberWhatsAppX