«Хмельницькгаз» погрожує Славуті припинити газопостачання

«Хмельницькгаз» погрожує Славуті припинити газопостачання

Як повідомила пресслужба Славутського МВК у фейсбуці, до КП «Славутське ЖКО» надійшло повідомлення від ПАТ «Хмельницькгаз», в якому вказується вимога щодо припинення (обмеження) газопостачання котелень. За словами начальника КП «Славутське ЖКО» Василя Яцюка, мова йде про здійснення оплати за договором розподілу природного газу, в тому числі передбачається й попередня оплата за послуги за січень 2021 року, які ще не було надано комунальному підприємству.

«Вказані вище заходи в сьогоднішніх умовах є невиправданими та ставлять під загрозу роботу комунального підприємства — надавача послуг з теплопостачання населенню міста і бюджетних установ, в тому числі, й соціальної сфери, яке і так перебуває у напруженому фінансовому становищі. Так, борг населення за спожите тепло складає станом на 01.12 — 13 970,222 тис. грн! А ще маємо борг держави перед комунальним підприємством (різниця в тарифах) — 7 827,700 тис. грн», — наголошується у повідомленні пресслужби.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 217 «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу» майже 80 % отриманих за тепло коштів автоматично розщеплюються на рахунки постачальників природного газу та теплогенеруючих організацій. Саме ж підприємство отримує близько 20 %. Як зазначають у Славуті, цього не вистачає навіть на заробітну плату працівникам.

«Сьогодні комунальне підприємство та прості люди не перестають бути заручниками державної тарифної політики. Тарифи на енергоносії піднімають, а що робити далі — нікого не цікавить. Це непосильний тягар для всіх. На жаль, така тарифна тенденція набирає обертів, — наголошує міський голова Василь Сидор. — У той же час «Славутське ЖКО» — це комунальне, а не приватне підприємство, яке не отримує значних прибутків, але несе юридичну відповідальність перед державою і споживачами».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У 15 разів перевищив допустиму норму: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
На Шепетівщині суд покарав винуватицю ДТП
У Славуті безоплатно стерилізуватимуть безпритульних котів
В одній з громад Шепетівського району відкрився рекрутинговий пункт
На Хмельниччині власник «Мерседеса» судився із комунальниками
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області

Читайте у цій рубриці



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
FacebookTelegramViberWhatsAppX