Шепетівська влада дозволила підприємцям працювати, але поліція рішення вважає незаконним

Шепетівська влада дозволила підприємцям працювати, але поліція рішення вважає незаконним

Сьогодні, 14 листопада, відбулося позачергове засідання Виконавчого комітету Шепетівської міської ради, під час якого прийняли важливе для підприємців рішення: дозволили працювати суб’єктам підприємницької діяльності під час запровадженого Урядом «карантину вихідного дня». Втім, у поліції таке рішення вважають незаконним та продовжують закривати заклади, які розпочали роботу в штатному режимі.

Варто зазначити, що на території міста до 30-го листопада дозволили роботу підприємцям, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування, в сфері торгівельного та побутового обслуговування населення, спортивних залів та ринків.

Навіть в умовах локдауну завжди залишається можливість замовлень онлайн. Особливо це стосується закладів харчування. Так, замовити суші у Дніпрі можна на Casta.ua. Ознайомившись із меню, зручно зробити онлайн-замовлення та швидко отримати доставку додому чи в офіс.

Втім, у Шепетівському відділі поліції кажуть, що таке рішення місцевої влади є неправомірним. Відтак, рейдові групи керуються Постановою від 11 листопада 2020 року № 1100 про «карантин вихідного дня», де Кабмін постановив внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Згідно з постановою, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада до 30 листопада 2020 року забороняється:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;2) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • торгівлі продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;
  • провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;
  • торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

5) діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом;6) приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів».

Відтак, полісмени сьогодні продовжують здійснювати попереджувальні заходи щодо дотримання «карантину вихідного дня» та виконання Постанови Кабінету Міністрів.

Однак, як стало відомо з власних джерел у поліції, вже завтра, 15 листопада, у вихідний день, рейдові групи діятимуть жорсткіше та вже складатимуть протоколи на підприємців, які будуть порушувати карантин. Пояснювати ж чому працювали у період заборон та не виконували вимог Уряду, доведеться у суді.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


12 коментарів до статті «Шепетівська влада дозволила підприємцям працювати, але поліція рішення вважає незаконним»

  1. Оксана Приймак коментує:

    Знаходжусь у Львові, все працює .Міська влада дозволила працювати, заборон від поліції не має. Це що інша країна? Де пояснення?

  2. В коментує:

    Може, поліція заодно і з написами-графіті адрес у Телеграмі, де різні речовини продають, побореться. Бо таких написів на стінах проспекту Миру завжди вистачає. А недавно і прямо на тротуарах з’явилися.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці під час засідання виконкому розглянули низку актуальних питань
На Шепетівщині чоловік запевняв поліцію, що невідома особа «вбила» його матір і повезла на кладовище поховати
Доведення неповнолітнього до сп’яніння та стрілянина зі зброї: неочікуване під час рейду на Хмельниччині
У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
На Шепетівщині лісівники ліквідували стихійне сміттєзвалище

Читайте у цій рубриці



«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
У Шепетівці виявили стихійне сміттєзвалище
На Шепетівщині у школі мистецтв замінили величезну конструкцію
FacebookTelegramViberWhatsAppX