«Подільський Аграрій» закінчив збір ранніх зернових культур

«Подільський Аграрій» закінчив збір ранніх зернових культур

«Подільський Аграрій», який орендує землі у Шепетівському та Красилівському районах, завершує жнивну кампанію. Погода цьому сприяє.

Робота на полях у розпалі

Серпень — чи не найгарячіший літній місяць у хліборобів. Адже наразі на вагу золота кожна погожа днина. Бо ж стигле налите колосся не чекатиме в полі. Тому, аби зібрати врожай без втрат, аграрії трудяться невпинно. Так би мовити, пліч-о-пліч із працівниками на полях перебуває і засновник — Микола Дячук. Адже кожен гектар землі потребує уваги, а кожне поле — особливе. А ще жнива для нього — своєрідний підсумок сільськогосподарського року.

— Товариство вже закінчило збір ранніх зернових культур — озимої пшениці та ріпаку, — пояснює Микола Миколайович.

Попри важкий рік і складні погодні кліматичні умови, на які не те що не можна вплинути, а й передбачити, аграріям все ж вдалося отримати гарні врожаї.

— Рослини цьогоріч через несприятливі умови отримали велику кількість стресів, але наша агрономічна служба на «відмінно» виконала свою роботу та провела ряд заходів, спрямованих на захист культур від хвороб, бур’янів та шкідників, — продовжує далі співрозмовник.

Не останню роль у високих врожаях відіграло насіння. Тут до його вибору ставляться особливо ретельно. Зокрема, висівають насіння соняшника та кукурудзи іноземного виробництва Monsanto, Maisadour, Pioneer, пшеницю елітних сортів — «Акратос» та «Сейлор», ріпак сорту «Мерседес».

Частину паю селяни вже отримали

Хоча роботи на полях ще тривають, пайовики, які уклали договори оренди землі із «Подільським Аграрієм», вже отримали частину виплат. Варто зазначити, що ціни на продукцію встановлено пільгові, нижче ринкових. Наразі «на руки» орендодавцям вже видали цукор за ціною 11 грн 20 коп. І це попри те, що магазинна ціна на нього становить орієнтовно 16 гривень.

Також в агрофірмі з розумінням ставляться до проблем своїх орендодавців. Відтак, орендна плата у повному обсязі протягом року виплачується позачергово пайовикам, у яких сталися вкрай важливі непередбачувані ситуації та життєві труднощі, зокрема, на лікування.

Наступним етапом розрахунку стане виплата у вигляді збіжжя. Його об’єми залежатимуть від цінової політики, але становитимуть не менше, ніж минулоріч.

Вже за доброю традицією, як і в попередні роки, добірне зерно селянам розфасують у мішки та навіть доставлять до домівок ще до 1-го листопада. Отож, людям не треба буде вистоювати у довжелезних чергах, аби отримати чесно зароблене. Все, так би мовити, для зручності своїх пайовиків. Адже їх тут вважають найціннішими та найголовнішими партнерами товариства, та з великою пошаною ставляться до того, що вони довірили обробіток своєї землі.

— Надійність та відповідальність орендарів завжди визначається своєчасністю та стовідсотковістю в розрахунках із пайовиками. Лише тоді буде повага та довіра з боку селян, — впевнений керівник Микола Дячук.

Складова успіху — працівники

Особливу увагу приділяють і кадрам. Адже тут переконані, що хлібороби — люди невипадкові. Це ті, хто плекає любов до землі та знає ціну кожному вирощеному колоску.

— Щороку посівна та жнивна кампанія є відмінною від попередніх, — каже керівник. — Успіх у справі залежить від злагодженості дій усього персоналу. Адже, до прикладу, при виникненні непрогнозованої ситуації, діяти потрібно блискавично. Тому колектив повинен бути однією сім’єю та працювати на загальний результат.

Усі працівники — досвідчені, добросовісні, аси у своїй справі: від водіїв, комбайнерів, агрономів, механізаторів, до обліковців, бухгалтерів, юристів, офісних працівників. Відтак, директор про кожного з них має лише позитивні відгуки.

«Подільський Аграрій» закінчив збір ранніх зернових культур

На фото (зліва направо): Ігор Слєсарчук — водій, Сергій Назарчук — головний агроном, Микола Дячук — директор, Володимир Немировський — комбайнер, Володимир Тимощук — водій

Варто зазначити, що товариство і в розрахунку з пайовиками, і з працівниками дотримується «золотого» правила: виплати повинні бути вчасними. Відтак, достойну заробітну плату працівники отримують теж у визначені терміни.

В свою чергу, як робітники, так і пайовики, лише теплими словами характеризують свого керівника та орендаря Миколу Дячука — знавця хліборобської справи, професіонала в своїй галузі з багаторічним досвідом. Кажуть, що попри вимогливість у роботі, наразі це рідкість — люди, які готові вислухати, поставитися з розумінням у будь-якій ситуації, прийти на допомогу іншим і робити це доброзичливо та від щирого серця. Тому впевнені, що добро завжди повертається до тих, хто його віддає.

На черзі — нові жнива

Паралельно із закінченням жниварських робіт ведеться підготовка ґрунту для посіву озимих культур під урожай майбутнього року. Адже один із головних факторів у фермерському господарстві — час, який нізащо не можна згаяти. Бо ж на певну операцію природа відводить дуже короткий період. І якщо в нього не вкластися — на прибуток можна не розраховувати.

По закінченні збирання ранніх зернових культур на працівників чекатимуть нові жнива — збір соняшника та кукурудзи.

Левова частка цих рослин зосереджена саме в Шепетівському районі. До слова, саме соняшник і кукурудза наразі є чи не найрентабельнішими культурами в країні.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
Аграрії Шепетівщини підсилили мобільні вогневі групи ППО
Загроза мін та російських обстрілів: як працює український «зерновий коридор»
Хмельниччина посідає друге місце по намолоту гречки
Акріс Агро Груп проводить жнива з врожайністю вище прогнозованої
На Шепетівщині працівники викрадали добрива з аграрного підприємства

Читайте у цій рубриці



Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
У Шепетівці волонтери ярмаркували із актором театру та кіно Михайлом Жоніним
Головнокомандувач Збройних сил України відзначив капелана із Шепетівки
Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком
Мешканців Нетішинської громади закликають долучитися до благородної справи
FacebookTelegramViberWhatsAppX