У Шепетівському районі вивчали досвід успішних людей

У Шепетівському районі вивчали досвід успішних людей

У Чотирбоківській сільській бібліотеці 4 липня відбувся захід «Жива бібліотека» «Децентралізація , як шлях прогресу та розвитку громади».

Захід проводився в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У Шепетівському районі вивчали досвід успішних людей

Формат «живої бібліотеки» це спілкування «читачів» з «живими книгами». У Чотирбоках зібралися експерти з певних галузей суспільного життя, аби поспілкуватися і тим самим висвітлити процеси реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

У Шепетівському районі вивчали досвід успішних людей

Цікавою і продуктивною була робота з експертами у форматі «Жива бібліотека», коли в ролі «живих книг» виступили представники з Хмельницького регіонального відділення АМУ: Дмитро Василенко — регіональний консультант з юридичних питань та Олена Бохонська — регіональний консультант з бюджетних питань, які зуміли донести присутнім інформацію про їх права та можливості в правовому колі, а ще, як залучити додаткові кошти та правильно використати свої.

Староста села Микола Костюк розповів про успіхи та досягнення. У громади є план розвитку села, який Микола Тимофійович разом активістами та волонтерами будуть реалізовувати.

Андрій Редько — людина з величезним досвідом та досягненнями у сфері культури. Колектив яким він керує, знають не тільки в Україні, а й за кордоном. Пан Андрій довів всім, що культура має розвиватись, а не оптимізуватись.

Приватний підприємець Петро Линник поділився своєю історією успіху .

Секретар Іван Ковальчук та юрист Захар Гусар розповіли про досягнення громади та відповіли на запитання: про нові можливості в громаді, про культуру, і про відносини між селами, і, звичайно, яким чином наповнюється бюджет .

Керівник проекту Людмила Везюк зробила презентацію інформзони «Моя громада — мій добробут», де представлено інформаційні ресурси бібліотеки та проекту «Пульс».

Наприкінці заходу підвели підсумки зустрічі. Учасники мали змогу поділитися своїми враженнями та подякувати усім за спілкування.

Головний спеціаліст з питань культури Лідія Богурська, поділилась успіхами працівників культури та враженнями від заходу:

 — Дякую всім , хто організовує та фінансує такі заходи. Жителі громади дійсно не проінформовані з багатьох питаннях. Такі зустрічі необхідно проводити. Ми всі разом вчимося, як стати успішними та заможними. І це — в наших руках.

Староста Микола Костюк теж поділився своїми висновками:

— Такі заходи дуже потрібні та важливі.Порушувалися різні питання. Важливо, що обговорення важливих проблем відбувається в такому форматі. Ми надіємося, що це не останній захід.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині мати відповідатиме за неадекватну поведінку сина на уроці
Яким буде курс гривні у найближчі місяці
Ціни навесні: що подешевшає і подорожчає
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
Староста одного з сіл Шепетівщини підробив заповіти
На Хмельницьку АЕС прибула нова група експертів МАГАТЕ

Читайте у цій рубриці



Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
У Шепетівці волонтери ярмаркували із актором театру та кіно Михайлом Жоніним
FacebookTelegramViberWhatsAppX