У громаді на Шепетівщині відмовляються перейменовувати деякі вулиці

У громаді на Шепетівщині відмовляються перейменовувати деякі вулиці

Нещодавно відбулось чергове засідання комісії з найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території населених пунктів Ізяславської міської територіальної громади Шепетівського району під керівництвом очільниці цієї комісії Лесі Божко.

У період із 15 грудня 2023 року по 15 лютого поточного року відбулося громадське обговорення, котре неодноразово поширювалось на офіційному вебсайті міської ради та сторінках органу місцевого самоврядування у соціальних мережах, щодо перейменування окремих вулиць Ізяславщини на честь місцевих жителів-військовослужбовців Збройних сил України, які загинули під час бойового завдання в зоні бойових дій, та заслуженого працівника культури України, почесного громадянина міста Ізяслава Василя Кравчука, а саме:

  • вулицю Матросова міста Ізяслава — на вулицю Василя Кравчука;
  • вулицю Гагаріна у селі Білогородці — на вулицю Олександра Карпова;
  • вулицю Гагаріна у селі Завадинцях — на вулицю Юрія Дячука;
  • вулицю Богуцького у селі Щурівцях — на вулицю Юрія Дзюбріна.

За підсумками проведення обговорення з порушених питань до міської ради надійшли лише пропозиції від громадськості вищезгаданих сіл. На підтримку пропозиції щодо перейменування вулиці Матросова міста на честь Василя Кравчука, який був відомою людиною на Хмельниччині та заслуженим працівником культури України, не надійшло жодного звернення.

Члени комісії на цьому зібранні обговорювали вищезгадані пропозиції. Розглянувши порушене питання порядку денного, присутні члени комісії більшістю голосів прийняли рішення підтримати запропоновані варіанти заявників з метою вшанування пам’яті наших оборонців та видатної постаті нашої громади Василя Кравчука. Проте крапку в цих питаннях поставлять депутати міської ради — якщо на сесії буде ухвалене відповідне рішення.

Окрім того, у ході зібрання заступник голови комісії, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Ізяславської міської ради Олександр Цись поінформував присутніх учасників, що до Ізяславської міської ради надійшли листи від Шепетівської районної та Хмельницької обласної військових адміністрацій стосовно перейменування вулиць Першотравнева, 1 Травня, 8 Березня та Валі Котика у населених пунктах нашої громади.

«Проте згідно статті 73 Кодексу законів про працю України 8 Березня (Міжнародний жіночий день) та 1 Травня (День праці) є святковими днями. Загальновідомо, що ці свята є міжнародними, не започаткованими в російській імперії, СРСР чи російській федерації. Те ж саме стосується нашого земляка, чотирнадцятирічного Валентина Котика, котрий у 1944 році загинув у боях під час визволення міста Ізяслава від гітлерівців. Виходячи з вищенаведеного, ці назви топонімії не підлягають перейменуванню. Присутні учасники зібрання підтримали дану позицію», — інформує Ізяславська міська рада.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті
На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи

Читайте у цій рубриці



У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
FacebookTelegramViberWhatsAppX