Закрив собою побратимів: Шепетівка провела в останню путь захисника

Закрив собою побратимів: Шепетівка провела в останню путь захисника

На щиті до рідної Шепетівки повернувся солдат Герасимчук Василь Вікторович, номер обслуги механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини.

Закрив собою побратимів: Шепетівка провела в останню путь захисника

Василь Вікторович народився в Шепетівці 3 жовтня 1983 року та був первістком у родині. З дитинства був допитливим та трішки бешкетником. Дуже любив спостерігати, як мама готує різні смаколики, саме вона стала прикладом, який так хотів наслідувати Василь — стати кухарем. Згодом в родині народився ще один син — Руслан, і Василь став надзвичайно відповідальним та турботливим старшим братом. До 9 класу хлопець навчався у школі-ліцей, а згодом продовжив навчання у загальноосвітній школі № 6. Юнак був активним, займався плаванням і карате. Після закінчення школи хлопець проходив строкову військову службу у Чернівцях. Згодом вирішив йти за своєю мрією та вступив до Хмельницького кондитерського училища, де отримав спеціальність кухаря-кондитера. Любов до кулінарії та мрія відкрити свою власну справу надихнула хлопця покинути рідне місто й поїхати до Києва, де він наполегливо працював на кухнях різних закладів.

Надзвичайно позитивний, завжди з посмішкою, адже насамперед працював з людьми і це було йому до душі. Часто привозив мамі нові смачні рецепти і ніби помінявшись з нею ролями, тепер він її навчав. Ті, хто куштував його фірмовий борщ, згадують його неперевершений смак.

Трагічна звістка про смерть батька змусила Василя Вікторовича повернутися в рідне місто. Він не полишав мріяти про власну справу — відкриття кафе чи навіть ресторану, та прийшла війна.

Закрив собою побратимів: Шепетівка провела в останню путь захисника

Василь зробив свій вибір, не повідомивши рідних, влітку 2023 року він пішов до військкомату. Про те, що син у лавах Збройних сил України мати дізналась зі світлини, яку він їй надіслав. Саме на ній побачила старшого сина у формі та з незмінною усмішкою. Василь розумів, що має обов’язок захистити свою родину та забезпечити гідне майбутнє своїм маленьким племінникам.

Василь заспокоював маму, часто розповідав, що їм поталанило з командиром, він був йому за батька. Перед загибеллю він написав, що йде на завдання і вийде на зв’язок через декілька днів. Натомість рідні отримали страшну звістку про загибель.

Василь Вікторович Герасимчук загинув 20 вересня 2023 року у Донецької області виконуючи бойове завдання пов’язане із захистом Батьківщини. Зі слів командира, Василь загинув смертю Героя, адже закрив собою побратимів, віддав найцінніше, що мав — своє життя.

Шепетівська громада висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, поділяє горе сім’ї та схиляє голови в глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Героя. Герої не вмирають!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Великодню ніч на Хмельниччині скоротять комендантську годину
Нетішинський гвардієць Святий знищував окупантів у боях за Авдіївку
Шепетівські лікарі-травматологи переймали досвід з ендопротезування суглобів у Києві
На Шепетівщині громада отримала болючу звістку із фронту
У Шепетівці на 6 днів обмежать рух приватного автотранспорту на кладовищі
Антиукраїнський пропагандист із сусідньої з Хмельниччиною області отримав реальний термін

Читайте у цій рубриці



Шепетівські лікарі-травматологи переймали досвід з ендопротезування суглобів у Києві
У Шепетівці на 6 днів обмежать рух приватного автотранспорту на кладовищі
На Шепетівщині відвідали сім’ї, що потребують підтримки та уваги
У Славуті визначили термін, до якого таксисти мають зареєструвати свою діяльність
Нетішинська військова частина отримала бойовий прапор від командувача НГУ
В одній із громад Шепетівщини візьмуться за «точки», де продавали алкоголь неповнолітнім
FacebookTelegramViberWhatsAppX