Корпорація «Сварог Вест Груп»: підсумки сезону та плани на 2018 рік

Корпорація «Сварог Вест Груп»: підсумки сезону та плани на 2018 рік

В Корпорації «Сварог Вест Груп» у 2017 році відбулося перезавантаження та переосмислення завдань, управлінських та виробничих процесів у всіх напрямках діяльності. Сьогодні агрохолдинг орієнтується виключно на потреби споживача і планує надалі диверсифікувати базову діяльність підприємств групи.

Про підсумки 2017 року та новий агросезон розповідає Голова Ради директорів компанії Микола Миколайович Агарков.

Корпорація «Сварог Вест Груп»: підсумки сезону та плани на 2018 рік

Миколо Миколайовичу, Ви маєте багаторічний досвід роботи в агросекторі. Чи можемо ми говорити, що агробізнес «змінився»?

— Агробізнес сьогодні — це перегони озброєнь сучасними технологіями. Настала ера, коли недостатньо мати найкращих фахівців, а й необхідно активно впроваджувати сучасні новинки. 20 років тому цей бізнес був більш лінійним, зараз напрямок розширює свої можливості і має декілька векторів руху. За час існування компанії ситуація суттєво змінилась: з’явились великі гравці на ринках зберігання, трейдингу, зовнішньої торгівлі, нові потреби і нове бачення у споживачів нашої продукції, особливо, переробників. Ми розглядаємо свою продукцію як кінцевий продукт, а наші покупці — як сировину. Усвідомлення цього дозволяє нам все більш якісно працювати.

Корпорація «Сварог Вест Груп»: підсумки сезону та плани на 2018 рік

Якими, на Вашу думку, є головні критерії ведення успішного агробізнесу?

— Будувати прибутковий аграрний бізнес можна лише, дотримуючись комплексного підходу, за трьома основними напрямками: ефективність, системність та технологічність. Ці ключові моменти формують повноцінну продуктивну систему роботи нашої компанії в усіх видах діяльності, накладаючись як на виробничі, так і на управлінські процеси.

2017 рік став для Корпорації роком змін. Як реформувалась структура управління компанії?

— Вже протягом року діяльність Корпорації «Сварог Вест Груп» координує Рада директорів, адже такий формат управління бізнесом є зрозумілим для закордонних партнерів та потенційних інвесторів. Сьогодні до складу Ради директорів увійшло шестеро виконавчих директорів та один незалежний, які є професіоналами своєї справи. У 2018 році на компанію чекатимуть зміни, пов’язані із впровадженням комплексної системи сертифікованого менеджменту якості. Корпорація зайняла свою нішу на агроринку України багато років тому, успішно утримує лідерські позиції за ключовими напрямками діяльності. Ми постійно оптимізуємо цінову політику дотримуючись високого рівня якості продукції та послуг.

Як колектив компанії сприйняв реструктуризацію та нововведення?

— Я переконаний, що успіх компанії залежить від особистого успіху кожного її працівника. Колектив Корпорації «Сварог Вест Груп» завжди був і продовжує бути великою родиною, готовою до будь-яких викликів. Головною перевагою нашого колективу є те, що кожен працівник впевнений — за його спиною потужна компанія, однодумці, які завжди готові прийти на допомогу не лише у виробничих, а й в особистих питаннях, і це — безцінно.

Чи планує компанія залучити інвестиції найближчим часом? В які напрямки вони будуть спрямовані? Які інвестиційні плани Вашої компанії на найближчий період?

— Корпорація «Сварог Вест Груп» — багатогранна компанія, в нас є значна кількість цікавих ідей, які ми хочемо реалізувати. Умовно кажучи, від біоенергетики до надсучасних напрямків тваринництва. Знайшовши перспективну ідею, намагаємось залучати конкретні інвестиції.

Говорячи про ефективність компанії серед широкого спектру культур, що вирощують Ваші господарства, врожайність яких цьогоріч була найвищою?

— Високих показників сягнула не лише врожайність основних культур. Власна лабораторія аналізу ґрунтів та диференційована система внесення добрив дозволяє нам бути впевненими у показниках врожайності. Будь-який сорт насіння ми вводимо у виробництво лише тоді, коли переконаємось, що він адаптований до наших умов. Наприклад, у Північному регіоні компанії на полігоні для зернової групи ми досліджуємо 58 сортів. Тому сезон 2017 року порадував нас рекордним врожаєм ярого ячменю 8 т/га, а у 2018 вирощуватимемо цю культуру на площі близько 3 тис. га.

Корпорація «Сварог Вест Груп»: підсумки сезону та плани на 2018 рік

Якою була врожайність основних культур Корпорації «Сварог Вест Груп»?

— Корпорація обробляє близько 80 тис. га землі у Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях. Широкий спектр культур вирощується за традиційними та органічними технологіями. Якщо говорити про основні показники урожайності, то на сьогодні ми маємо цифри, якими можна пишатись. Збір врожаю у 2017 році не був легким, особливо вивезення цукрового буряка, урожайність якого становить (у заліковій вазі) — 60,9 т/га. Щодо результатів жнив культур зернової групи, то ми отримали гарні показники збору збіжжя, які в порівнянні із середньою врожайністю по країні є вищими. В заліку маємо врожайність озимої пшениці 8,9 т/га, що є найвищою в Хмельницькій області, а Хмельниччина демонструє найвищі показники по Україні.

Які культури вважаєте найперспективнішими та найрентабельнішими, коли мова йде про компанію такого масштабу?

— У попиті досі залишається соя, тому, у порівнянні з минулим періодом, її площі зростуть. Однією з найбільш прибуткових культур також є високоолеїновий соняшник. Корпорація «Сварог Вест Груп» вирощує два його сорти: середньостиглий гібрид з високим рівнем урожайності — «MAS» і середньостиглий гібрид з високим вмістом олеїнової кислоти — «Тутті». У 2017 році засіяли близько 5,5 тис. га площ, а цього року плануємо на 90 % перейти на його вирощування.

Яку роль відіграє тваринництво у компанії?

— З проекту корпоративної соціальної відповідальності, що забезпечував працевлаштування у сільській місцевості, народився повноцінний проект «Тваринництво» Корпорації «Сварог Вест Груп». Наразі у складі компанії функціонує 10 сучасних молочно-товарних комплексів (ТОВ «Подільський господар» у Хмельницькій та ТОВ «АТЗТ «Мирне» у Чернівецькій областях), де утримується 9,0 тис. голів ВРХ.

Чи відбувається співпраця між корпорацією та громадами?

— Звичайно, компанія продовжує провадити соціальну політику, адже наше гасло говорить про це — «З людьми і для людей». В межах соціальної корпоративної відповідальності Корпорація «Сварог Вест Груп» підтримує установи та соціально незахищені верстви населення, зосереджуючись на більш тісній співпраці та адресній допомозі орендодавцям. Компанія підтримує пайовиків у різних життєвих ситуаціях, не залишаючись осторонь чужих проблем, тому постійно запроваджуємо нові програми, акції допомоги по всій території діяльності агрохолдингу.

Як компанія здійснює виплату за оренду землі, чи виникають проблеми?

— За право оренди землі, тобто за паї Корпорація «Сварог Вест Груп» розраховується коштами або товаром (пшеницею, кукурудзою, цукром, медом). Орендодавці обирають самі форму розрахунку. Платимо згідно з умовами договору, який чітко визначає відсоток для щорічної сплати. За останні три роки виплата зросла майже в 2,5 рази. Щодо проблем, звичайно, недоліки були, зокрема, у 2016 р. була затримка із виплатами до лютого 2017 р. А у 2017 році ми вирівняли ситуацію. До того ж, компанія підняла відсоток виплати за паї, як у грошовій формі, так і в натуральній, щоб орендодавці продовжували бути надійними партнерами. Ми реалізували святкову акцію «Різдвяний кошик 2018», подякувавши нашим 25 тис. орендодавцям за плідну співпрацю у минулому році. До речі, до святкового пакунку включено продукцію, вирощену на полях компанії. Подібні акції плануємо ввести в подальшу практику та започатковувати нові традиції підтримки орендодавців.

Які перспективи у розвитку компанії Ви визначаєте на 2018 рік?

— На сьогодні перспектива нашої компанії була і буде у сучасній технічній базі та органічному землеробстві, адже це економічно, екологічно та ефективно. У руках кваліфікованих працівників корпорації є сучасний машинно-тракторний парк. Фахівці агрохолдингу постійно перебувають у пошуках інноваційних технологічних рішень для покращення врожайності при зменшенні фінансових витрат — цим питанням займається Центр точного землеробства. Якщо говорити про органічне землеробство, то на виході ми отримуємо здорові та корисні продукти, які завойовують все більше прихильників з-поміж споживачів. Органіка передбачає вирощування культур з найменшими затратами, збереження родючості ґрунтів без шкоди для довкілля.Разом з тим, як на мене, про які можна говорити перспективи компанії, якщо не враховувати розвиток своїх працівників? Цінністю компанії є її люди, які щоденною працею будують нову Україну. Саме тому для нас особливо важливим є системне навчання персоналу, адже ми формуємо якісний кадровий склад завдяки проведенню різноманітних навчань фахівців, спеціалістів, менеджерів різних ланок. Це і участь у конференціях, і ознайомчі поїздки, і розгляд кейсів інших підприємств-партнерів. Ми розглядаємо прогресивні рішення для агробізнесу та здійснюємо пошук нових інноваційних шляхів, які удосконалюють виробничі процеси — цьому і навчаємо працівників на внутрішніх семінарах та тренінгах.Особисто я бачу компанію потужним агрохолдингом, у якому все спрямоване на вдосконалення системи ведення сучасного агробізнесу разом із людьми, починаючи від трудівників, механізаторів, агрономів до фахівців, керівників департаментів та підприємств, які прагнуть вдосконалюватися, розвиватися та вкладати свою часточку натхнення у роботу величезної Корпорації «Сварог Вест Груп» і таких працівників ми маємо.Тому, хочу висловити подяку за організацію чіткої роботи компанії у Шепетівському районі, заступнику виконавчого директора Проекту «Рослинництво» Північного регіону Володимиру Стецюку, колективам та директорам підприємств: ТОВ «Лотівка Еліт» — Івану Кляпу, ТОВ «Подільський господар» — Сергію Малярчуку, ТОВ «ТД «Шепетівський цукор» — Борису Капітовському, ТОВ «Серединецьке» — Сергію Іщуку, директору ТОВ «СВАТ Городищинське» — Миколі Каравану, ТОВ «Городище-Агро» — Віталію Сурнику, ТОВ «Овочевий дім Поділля» — Миколі Матвійчуку, ФГ «Подільський кристал» — Вадиму Каленюку та директору Насіннєвого заводу Петру Харусю. Дякую їм за злагоджену працю задля досягнення спільних цілей. Ви — професіонали своєї справи! Ваша щоденна праця — це великий внесок у розвиток аграрної галузі краю та України.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



«Багатий кошик» від Акріс Агро
Світовий ринок зерна та роль України: нові горизонти та виклики
Використання пестицидів — це необхідність в агросекторі чи ні
Вирощування кукурудзи: поради фермерам-початківцям
Акріс Агро Груп проводить жнива з врожайністю вище прогнозованої
Купляємо мототрактор: як вибрати найкращий варіант

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині воду із громадських колодязів направили на дослідження
На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
FacebookTelegramViberWhatsAppX