На Славутчині планують відтворити понад 80 гектарів лісу

На Славутчині планують відтворити понад 80 гектарів лісу

Ще минулої осені площу для весняного лісовідновлення у Славутському лісгоспі очистили від порубкових залишків та підготували ґрунт. Впродовж зими на підготовлених площах ґрунт вляжеться, накопичиться достатньо вологи і таким чином, будуть створені оптимальні умови для садіння майбутнього лісу.

Наразі у лісгоспі активно готуються до лісокультурної кампанії. Під час цьогорічної весняної посадки планують відтворити понад 80 гектарів лісів, в тому числі провести лісорозведення на площі 3,4 гектара.

На підприємстві готують техніку, інвентар та необхідну кількість посадкового матеріалу — 320 тисяч штук стандартних сіянців. Навесні передбачають висадити 33 гектари сосни звичайної, 30 гектарів дуба звичайного, 2 — модрини європейської та створити насадження методом природного поновлення за головними породами — вільхи чорної 6 га, сосни звичайної 14 га.

На кожну лісокультурну площу складено проекти лісових культур з врахуванням наукових рекомендацій та індивідуального підходу.

Насінням лісгосп забезпечений. Торік у лісництвах заготовили 5 210 кілограмів лісового насіння, в тому числі дуба звичайного — 5 000 кг. А всього запасли насіння 11 видів лісових порід.

Сіянці вирощують як у відкритому ґрунті, так і з закритою кореневою системою. Щороку висівають у розсадниках деревні та чагарникові породи на площі понад 1 га. В загальному вирощують понад 1,5 млн. сіянців.

Саджатимуть ліс на зрубах головного користування та на площах суцільносанітарних рубках. На кожну ділянку складено проект лісових культур, де вказані детальна їх характеристика: тип лісорослинних умов, спосіб посадки, схема змішування, кількість посадкового матеріалу, головна порода.

Як повідомляє Хмельницьке обласне Управління лісового та мисливського господарства, ДП «Славутський лісгосп» повністю забезпечений посівним і садивним матеріалом власної заготівлі та вирощування і готовий до весняної лісокультурної кампанії.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
На Шепетівщині почастішали випадки зламування акаунтів громадян у «Вайбері»
Державна реєстраторка провела махінації із землею на суму понад 3 мільйони гривень: інцидент по сусідству з Хмельниччиною
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
У Славуті автівка наїхала на 84-річну жінку
У бою героїчно загинув головний сержант із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині очільник єпархії зібрав священників ПЦУ
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
На Шепетівщині мешканці ведуться на вигадані соціальні виплати
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
Підприємство у Шепетівці отримало атестат про технічну компетентність
FacebookTelegramViberWhatsAppX