На Шепетівщині засудили водія, який навантажува­чем переїхав 6-річного школяра

На Шепетівщині засудили водія, який навантажува­чем переїхав 6-річного школяра

Сьогодні, 11 березня, Шепетівський міськрайонний суд ухвалив вирок водію телескопічного навантажувача MANITOU MLT 742 HLSUT, який 13 листопада 2019 року в селі Жилинці, що на Шепетівщині, переїхав 6-річного школяра.

Трагічна подія сталася на зупинці, яка розташована напроти будинку, де мешкав хлопчик.

— Водій шкільного автобуса, не виконавши вимоги правил дорожнього руху, не увімкнув аварійну світлову сигналізацію і відчинив двері транспортного засобу, а супроводжуюча особа не вийшла з автобуса, хоча сиділа на передньому сидінні, не пересвідчилася у безпеці висадки дітей, внаслідок чого малолітній потрапив під колеса навантажувача MANITOU, — зазначив для «День за днем» адвокат родини потерпілих Микола Янцеловський.

Тоді дитина першою вискочила з автобуса та спереду нього намагалася перебігти дорогу. У той фатальний момент навантажувач MANITOU саме об’їжджав автобус і ковшом збив дитину. Від удару хлопчик впав під транспортний засіб, який заднім колесом наїхав на його голову. Від отриманих травм школяр помер на місці.

Свого часу по даному факту слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області відкрили два кримінальних провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до смерті потерпілого), а також ч. 2 ст. 137 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинили смерть неповнолітнього) Кримінального кодексу України.

— Водію навантажувача MANITOU Шепетівський міськрайонний суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, а також на 2 роки позбавив права керування транспортними засобами, — розповів Микола Янцеловський. — Окрім того, чоловік повинен відшкодувати родині моральну шкоду в розмірі 400 тисяч гривень та оплатити всі судові витрати.

Також, зі слів Миколи Янцеловського, наразі триває досудове розслідування, яке повинно показати, чи є провина у трагедії водія шкільного автобуса та безпосередньо вчительки, яка супроводжувала дітей. Для того ще призначена та проводиться експертиза.

А поки що в навчальному закладі, де навчаються інші діти цієї родини, учням роздають листівки з правилами посадки та висадки з автобуса, які повинні підписати батьки.

На Шепетівщині засудили водія, який навантажува­чем переїхав 6-річного школяра

— У них йдеться про те, що батьки несуть повну юридичну відповідальність за збереження життя і здоров’я дитини під час дороги до школи та в зворотньому напрямку, до зупинки шкільного автобуса, до моменту посадки в шкільний автобус та після висадки з нього, — каже адвокат.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «На Шепетівщині засудили водія, який навантажува­чем переїхав 6-річного школяра»

  1. Віктор Д коментує:

    А хіба міг водій через ковш побачити маленького хлопчика? Звичайно це вилике горе, але щодо вини водія є великі сумніви. І хто таку техніку взагалі випускає на дороги? Це що будмайданчик?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині затримали неповнолітнього «закладчика» наркотиків
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX