Жінка, якій співмешканець наніс 9 ножових поранень, просила суд не позбавляти його волі

Жінка, якій співмешканець наніс 9 ножових поранень, просила суд не позбавляти його волі

Ізяславський районний суд визнав винним 54-річного мешканця смт Теофіполь у закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання із застосуванням статті 69 КК України (нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією інкримінованої статті) у виді позбавлення волі на 5 років.

Як повідомила пресслужба суду, увечері 12 червня 2020 року в смт Теофіполь чоловік, прийшовши додому напідпитку, через ревнощі почав словесний конфлікт зі своєю співмешканкою. У розпал сварки пішов до підсобного приміщення, взяв розкладний ніж і, поклавши у кишеню комбінезону, повернувся до хати. Там, у продовження конфлікту, завдав жінці дев’ять ударів ножем по тулубу. Потерпіла змогла вирватися від нападника і покликати на допомогу. На крики прибігла сусідка, яка викликала «швидку».

П’ять із отриманих ушкоджень, за висновками експертів, належать до тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння. Життя жінки вдалося врятувати завдяки вчасно наданій кваліфікованій допомозі.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав частково, запевнивши, що наміру вбивати свою співмешканку не мав, лише хотів її налякати. Пам’ятає тільки один удар, що завдав у живіт. Коли ж побачив жінку в крові, намагався вчинити самогубство, порізавши шию. Просив не позбавляти його волі.

Потерпіла розповіла, що у своєму будинку жила однією сім’єю з обвинуваченим протягом дев’яти місяців. 12 червня, коли чоловік повернувся п’яним з роботи, вона поралася на городі. Він прийшов до неї та почав лайку на ґрунті ревнощів. Конфлікт продовжився і в будинку. Ненадовго співмешканець виходив з хати, а коли через кілька хвилин повернувся, накинувся на неї з ножем. Коли утікала, чоловік її наздогнав в коридорі й іще завдав удар ножем у спину. Та вона, відпихнувшись, вирвалася надвір і покликала на допомогу. Разом із тим заявила, що претензій до свого кривдника немає, вибачила його та примирилася, тому просила призначити йому покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Дослідивши докази, що мали значення для з’ясування змісту і спрямованості умислу винного, виходячи із сукупності всіх обставин вчиненого діяння, зокрема, спосіб, знаряддя злочину, кількість, характер і локалізацію тілесних ушкоджень, причини припинення злочинних дій, поведінку винного і потерпілої, що передувала події, їх стосунки, суд не встановив підстав для перекваліфікації дій обвинуваченого на частину 1 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), як те просив його захисник.

Суд звертає увагу, що чоловік наносив численні удари в життєво-важливі ограни потерпілої, при цьому наздоганяв її і продовжував завдавати ножові поранення. Смертельній трагедії вдалося запобігти тільки завдяки тому, що жінка вирвалася і покликала на допомогу.

«Таким чином, вибір знаряддя злочину, кількість нанесення ножових поранень, та їх припинення за вказаних вище обставин, а також заподіяння тілесних ушкоджень у ділянку життєвоважливих органів, вказують на те, що (обвинувачений) діяв з умислом на позбавлення життя потерпілої», — ідеться у вироку.

При призначенні покарання суд врахував, що злочин, передбачений ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України, особливо тяжкий, обставиною, що обтяжує покарання, є вчинення його в стані алкогольного сп’яніння. Обставиною, що пом’якшує покарання, суд визнав активне сприяння розкриттю злочину та щире каяття.

Узявши також до уваги, що обвинувачений вперше притягується до кримінальної відповідальності, щиро розкаявся, співчував потерпілій, яка просила не позбавляти його волі, суд дійшов висновку за можливе призначити йому покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч. 1 ст. 115 КК України, із застосуванням ст. 69 КК України.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Жінка, якій співмешканець наніс 9 ножових поранень, просила суд не позбавляти його волі»

  1. Таня Холодова коментує:

    ДУРА, ВОНА і В АФРИЦІ ДУРА

  2. Sergey Sverdlyuk коментує:

    Ще рекорд не побила


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
На Шепетівщині молодик вдарив матір дерев’яним бруском, а співмешканку порізав ножем
На Хмельниччині відеодокази спростували слова обвинуваченого
На Ізяславщині говорили про податкові новації

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX